0
Domaći fudbal

OSVRT NA ARHIVU: Znate li kakav je međusobni skor aktuelnih trenera Partizana i Zvezde? (FOTO)

Objavljeno: 31.05.15 u 19:55

Dok su igrački kadrovi Partizana i Crvene zvezde za narednu sezonu u gustoj magli, poznati su njihovi treneri, a zanimljivo je da su Zoran Milinković i Miodrag Božović samo jednom vojevali bitku kao treneri.

Bilo je to u sezoni 2004/2005 koju je Miodrag Božović trebao da počne kao trener Obilića, ali je posle odrađenih priprema napustio to mesto zbog neizmirenih obaveza od strane tadašnje čelnice kluba sa Vračara Svetlane Ražnatović. Nasledio ga je upravo današnji šef struke Partizana – Zoran Milinković.

On je na to mesto došao iz BSK Borče, a pre toga bio je pomoćnik Ratku Dostaniću upravo u Obiliću. Sa druge strane, ‘odbegli’ Božović preuzeo je Hajduk sa Liona, tadašnji Hajduk Lemić. Tada se i dogodio jedini duel ove dvojice stručnjaka u njihovim dosadašnjim trenerskim karijerama.

U četvrtom kolu te sezone 2004/2005, 28. avgusta 2004. Obilić je ostvario prvu i jedinu pobedu sa Zoranom Milinkovićem na klupi, baš protiv tima na čijoj je klupi tada sedeo Miodrag ‘Grof’ Božović. Jedini gol za ‘Vitezove’ tada postigao je Dušan Đokić, koji je dve godine kasnije takođe prešao u Crvenu zvezdu.

Punih 11 godina kasnije očekuju se novi dueli ove dvojice stručnjaka, i to sa mnogo većim ulogom, pošto se sada nalaze na klupama naša dva najveća kluba, očekivanja navijača i javnosti su srazmerno tome, daleko veća.

Evo arhivske slike ‘Sportskog žurnala’ i izveštaja sa tog meča Milinkovićevog Obilića i Božovićevog Hajduka.

Milinkovic Bozovic
FOTO: zurnal.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter