1
AdmiralBet ABA Liga

RASULO NA JADRANU: Klanovi u ABA ligi, maglovita budućnost takmičenja

Objavljeno: 30.05.15 u 09:26

Drama u i oko ABA lige ne prestaje da potresa košarkašku javnost u regionu. Sapunica o budućnosti regionalne lige dobila je novu stranicu na sastanku u Samoboru

Prema saznanjima B92, rukovodstvo regionalnog takmičenja, preciznije rečeno, šestorica vlasnika lige, zaratili su međusobno podelivši se u dve odvojene frakcije koje imaju drugačije poglede na budući izgled takmičenja.

Razlog za takav razvoj događaja jeste što se deo čelnika lige zalaže da ABA pređe u kompletno vlasništvo klubova, dok druga frakcija smatra da je takav rasplet nedopustiv, pa sve i da ABA liga prestane da postoji.

Navodno, Roman Lisa i Josip Bilić predvode onaj klan koji se zalaže za ideju predaje vlasništava u ruke klubova, dok njihove oponente predvode Lorbek, Radić, Sagadin i Milićević.

Lisac i Bilić navodno su upozorili su da su loše procene dovele do zahlađenja odnosa s Barselonom, jer ovakvim raspletom nije zadovoljan ni prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu, kome je u više navrata obećano sprovođenje promena vlasničke i upravljačke strukture, u skladu sa sporazumom iz 2009. godine.

Uprkos svemu tome, Roman Lisac uverava da će ABA liga i dalje davati dva predstavnika u Evroligi.

– Dajte, molim vas. Normalno je da dva kluba idu iz ABA lige u Evroligu. Neću da kažem ko i u čijem interesu pušta te priče. Iako neki govore da sam ja taj manipulator, vidi se ko i šta radi – istakao je Lisac.

0
0

1 Komentara

  1. Eto pokusava Fiba da unisti jednu od naj jacih liga u evropi. Sve je dobro funkcionisalo dok se oni nisu poceli petljat u ABA ligu i izmisljati neke razloge i neka svoja pravila. Drugi su nam unistili Jugoslaviju pa sad hoce da uniste i to malo zajednickog sporta sto imamo. Njima smeta sto klubovi iz ABA lige izlaze u evropska takmicenja jaki i sto Zvezda i Partizan imaju najbolje navijace na svijetu. Pozdrav iz BIH

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter