0
Ostali sportovi

POLUFINALE LŠ: Sukno ‘potopio’ svoj Jug, Pijetlović junak Pro Reka, odličan i Filip Filipović!

Objavljeno: 29.05.15 u 22:28

U Barseloni se igra završnica vaterpolo Lige šampiona, a posle današnjih polufinala poznati su finalisti koji će sutra igrati za titulu šampiona Evrope – to su Primorje i Pro Reko.

Vaterpolisti Primorja postali su prvi finalisti Lige šampiona pošto su u prvom polufinalu savladali Jug sa 10:9. Dubrovčani su u prve tri četvrtine uglavnom vodili, ali na kraju nisu uspeli da se revanširaju ekipi iz Rijeke za poraz u finalu prvenstva Hrvatske.

Najzaslužniji za plasman Primorja u finale bio je Sandro Sukno, inače bivši igrač Juga, koji je četiri puta bio precizan. Tri gola je dodao Petar Muslim, koliko je postigao i Nikola Janović na drugoj strani.

Velika bura bila je u drugom polufinalu, a u junaka je na kraju izrastao srpski reprezentativac Duško Pijetlović. Italijanski Pro Reko plasirao se u finale Lige šampiona iz drugog polufinala, pošto je u veoma zanimljivoj utakmici pobedio domaću Barselonetu sa 12:11.

Španci su tokom većeg dela meča imali prednost, ali je sedam sekundi pre kraja utakmice gol za pobedu Reka postigao naš centar, Duško Pijetlović, strelac tri pogotka. Odličnu partiju pružio je i Filip Filipović, koji je pet puta matirao Pineda.

Tako je italijanski tim predvođen srpskom ekipom Pjetlovićem, Filipovićem, Andrijom Prlainovićem i trenerom Igorom Milanovićem zakazao za sutra borbu za novu evropsku titulu, od 19:30h će se za nju boriti protiv Primorja iz Rijeke.

Takođe, u borbi za peto mesto mađarski Eger je savladao velikog rivala, ekipu Solnoka, rezultatom 8:7. Ekipa za koju nastupaju Branislav Mitrović, Boris Vapenski i Miloš Ćuk od početka utakmice je vodila i zasluženo je stigla do trijumfa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter