in , ,

FIGO OČAJAN: Blaterovim reizborom izgubila je FIFA, izgubio je fudbal…

Nekadašnji fudbaler Barselone i Real Madrida i legenda portugalskog fudbala Luiš Figo bio je veoma razočaran posle današnjeg reizbora Sepa Blatera za predsednika FIFA.

Dodelu novog četvorogodišnjeg mandata Sepu Blateru, portugalska legenda smatra porazom, ne samo svetske fudbalske organizacije, već i celokupnog fudbala.

– Danas je bio još jedan crn dan u Cirihu. FIFA je izgubila, ali, pre svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu – rekao je Luiš Figo posle reizbora Sepa Blatera za predsednika FIFA.

FIFA trenutno potresa veliki skandal oko korupcije. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile nekoliko čelnika FIFA u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

– Spreman sam da prihvatim tezu da je predsednik FIFA odgovoran za sve, ali bih voleo da podelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cela organizacija kriva za poslednji skandal, već je krivica individualna – rekao je tada Blater.

Figo je na to odgovorio da ovakva izjava Blatera vređa inteligineciju svih ljudi.

Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vređa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podneti ostavku u narednih nekoliko dana glasila je poruka Luiša Figa.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

ŠTOPER BLIZU POTPISA: Milinkoviću ispunjena želja, Portugalac pojačava odbranu Partizana!

‘KRALJ’ DŽEJMS O STEFU KARIJU: On se može zaustaviti isto kao i ja – nikako!