0
Košarka

PRIJA MU BUNDESLIGA: Srpski plejmejker sezonu završio kao najbolji asistent nemačkog šampionata!

Objavljeno: 28.05.15 u 12:09

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica jedan je od onih koji su obeležili sezonu u Bundesligi. Njegov Tibingen je izborio opstanak, a on je poneo titulu najboljeg asistenta lige. Ekipa je završila sezonu sa 11 pobeda, čime je ispunila očekivanja.

Ratkovica se od početka sezone istakao kao vođa svog tima, a nagrada za to došla je u vidu priznanja za najboljeg asistenta lige, i to po drugi put za četiri sezone.

Naravno da svakom igraču znači neko priznanje koje dobije u toku sezone. To me motiviše da svakog dana na treningu dam svoj maksimum i unapređujem svoju igru koliko god mogu. Najviše zasluga za moj lični uspeh ide na račun trenera i saigrača. Bez njih ne bih imao tako uspešnu sezonu. Trener mi je uvek davao potrebno samopouzdanje, a saigrači su me sjajno pratili naglašava srpski košarkaš.

Asistencije srpskog košarkaša, ipak, nisu obične, već je veliki broj bio takav da bi odmah mogle da budu deo špica za sportske emisije.

-Bilo je stvarno mnogo lepih i atraktivnih asistencija. U Bundesligi ima mnogo američkih košarkaša koji imaju sjajne skakačke predispozicije. I zbog toga je bilo mnogo alej-up pasova – otkriva Ratkovica.

Sezona je za Ratkovicu završila se pre nekoliko nedelja, a što se tiče sledeće, sigurno je samo da neće ostati u Tibingenu.

-Za dalje ćemo videti, još se svuda igraju utakmice plej-ofa. Sigurno je da sigurno neću ostati u Tibingenu, a za ostalo ćemo videti. Moja želja je da ostanem u Nemačkoj  – kaže Ratkovica.

Ratkovica ima 30 godina a u karijeri je nastupao za Beopetrol, Megu, Atlas, Oldenburg, Alijagu, Olin, Artland, Haličinu i Tibingen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter