0
Fudbal

PLATINI OTKRIVA: Blater odbio da ode, Evropa će glasati za princa Alija

Objavljeno: 28.05.15 u 16:17

Skandala nikada dosta… Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da je Sep Blater, posle skandala kada je uhapšeno šest zvaničnika FIFA, odbio njegov zahtev da napusti organizaciju, te da će Evropljani uglavnom glasati za princa Alija na izborima.

Blater je do srede bio favorit, ali se odjednom sve promenilo.

– Do juče nije mogao da izgubi, mislim da sada može. Kada je dosta, dosta je. Ljudi više ne žele Blatera za predsednika, ni ja. Tražio sam od njega da ode, ali mi je rekao da je prekasno za to, dan pre Kongresa – rekao je Platini i nastavio:

Želeo sam da razgovaram s njim kao s čovekom, licem u lice. On mi je rekao da je prekasno. Tražio sam od njega da odstupi jer daje lošu sliku FIFA. Nije lako reći prijatelju da mora da ode ali tako istorija funkcioniše. Kažem to s tugom, sa suzama u očima. Bilo je previše skandala – zaključio je prvi čovek UEFA.

Platini smatra da će većina evropskih delegata da glasa za njegovog protivkandidata, jordanskog princa Alija bin al-Huseina i da se od njega mnogo očekuje. 

Spominje se i da je moguć bojkot predstavnika FIFA i UEFA ukoliko Blater pobedi na izborima…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter