0
Evrokupovi

ĐANLUKA VIJALI: Juve mora da igra defanzivno sa Barsom

Objavljeno: 28.05.15 u 10:55

Nekadašnji reprezentativac Italije, Đanluka Vijali, uveren je da Juventus u predstojećem finalu Lige šampiona sa Barselonom 6. juna u Berlinu, imaju šansu da dođu do trijumfa jedino kroz „katanaćo“ stil igre.

Prevedeno, Vijali je uveren da četa Masimijana Alegrija mora da zaigra ekstremno defanzivno u meču sa Barsom.

Vijali, koji je za Juventus odigrao više od 100 utakmica i pomogao im da dođu do poslednjeg trofeja u Ligi šampiona 1996. godine, smatra da „Stara dama“ mora da pribegne Murinjovoj taktici „parkiranja autobusa“ jer u otvorenoj borbi prsa u prsa sa katalonskim klubom nema prevelike šanse.

– Juve će morati da se brani sa svih strana. Gotovo svi igrači će morati da budu iza lopte. Kad to kažem mislim da moraju da parkiraju autobus baš kako to rade Murinjo ili Di Mateo – kaže Vijali.

– Barselona je jača, nemojte da zaboravite to. Oni su najbolji u igri jedan na jedan. Kada imate igrače kao što su Leo Meis, Nejmar i Luis Suarez, onda ste svesni da možete da napravite štetu rivalu – smatra Vijali.

Vijali se nada da će stadion u Berlinu prijati njegovom bivšem klubu na kojem je Italija 2006. godine osvojila Svetsko prvenstvo.

– Igra se u Berlinu, a šampioni kao što su Bufon, Pirlo ili Barzalji mogu da prizovu uspomene sa tog stadiona – smatra Vijali.

On, ipak, ne smatra da povratak Juventusa u finale ujedno znači i povratak Italije u krem evropskog fudbala.

– To što je Juve u finalu ne znači da je Italija opet vele sila. Postoji velika praznina između Juventusa i sledećeg tima iz Serije A. U Engleskoj na primer, nema tolike razlike između vodećih nekoliko klubova – podvukao je Vijali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter