0
Evropske lige

MURINJO MOŽE U PISCE: Pročitajte urnebesnu priču Portugalca o Junajtedu, Sitiju i Arsenalu!

Objavljeno: 27.05.15 u 10:48

Trener šampiona Engleske, Žoze Murinjo ponovo je fascinirao javnost sjajnom pričom o najvećim rivalima u Premijer ligi.

Menadžer Čelsija se prvo osvrnuo na Mančester junajted i Luija van Gala.

– Postojao je jedan tim u crvenim dresovima. Oni su voleli da igraju fudbal, ali im nisu bili potrebni golovi. Oni su se tako dodavali, dodavali, dodavali, imali visok posed lopte… Kada su pitali FIFA da im dopusti da igraju bez golova, ovi su im rekli da to ne može tako. Fudbal je igra na dva gola, ne možete da budete šampioni – počeo je svoje „delo“ Žoze Murinjo, a potom se osvrnuo na gradskog rivala „crvenih đavola“.

– Jedan drugi klub je, opet, mnogo voleo da postiže golove. Davali su ih mnogo i iz svih pozicija. Sopstveni gol im nije bio potreban. Pitali su FIFA da igraju samo na jedan gol, međutim dobili su negativan odgovor. Fudbal je igra na dva gola, ne možete da budete šampioni.

U „pričici“ Žozea Murinja nije moglo da ne bude mesta za Arsenal i „starog lisca“ Arsena Vengera.

– Treći klub je igrao na dva gola. Davali su mnogo golova, ali su ih i primali isto tako. Bili su blizu titule. Međutim, pitali su FIFA da im se računaju samo bodovi između januara i aprila. Dobili su negativan odgovor. Fudbal se igra i između maja i avgusta, ne možete da budete šampioni – rekao je Murinjo.

Specijalni se posle osvrnuo na Čelsi, najlepši deo priče.

– Četvrti tim je igrao na dva gola. Primao, ali postizao pogotke. On je jedini znao pravu suštinu, a to je postići gol više od protivnika. Makar to bio jedan postignut i nijedan primljen – stavio je tačku na priču Žoze Murinjo.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter