5
Domaći fudbal

BIĆE HAPŠENJA I U SRBIJI: Mirkov zna koje su utakmice bile pod nadzorom UEFA

Objavljeno: 27.05.15 u 22:02

Komesar za integritet Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov u izjavi za Večernje novosti najavio je velike potrese u srpskom fudbalu koji će se desiti već za nekoliko dana.

Već danima se u srpskim medijima licitira na koje je mečeve mislila UEFA kada je poručila ovdašnjim fudbalskim radnicima da su pojedine utakmice bile pod lupom odnosno praćeno je šta se dešava na tržištu kladioničarskih kvota i zašto.

– Evropska kuća fudbala je preozbiljna organizacija. Toliko, da mnogi u Srbiji izgleda to ne shvataju. FSS je za ponedeljak najavio sednicu IO na kojoj će jedna od pet tačaka dnevnog reda biti povezanost nekih klupskih rukovodstava sa kladionicama, prema podacima UEFA, rekao je Mirkov.

Bivši policijiski general nije želeo da otkriva imena klubova koji su bili pod prismotrom.

– Prema strogim pravilima, nemam pravo da otkrijem koji su mečevi bili pod nadzorom UEFA, a sve spekulacije koje se ovih dana pojavljuju u domaćoj javnosti su zaista samo to – spekulacije. To vam je isto kao kada se priča ko će od igrača ili sportskih direktora doći ovog leta u neki klub. Ono što mogu da kažem je da mi redovno od UEFA dobijamo iscrpne izveštaje, neke i na 40 kucanih strana za pet vezanih mečeva koji su pod sumnjom. Ti izveštaji sadrže dijagrame, podatke, pa čak i one naizgled banalne, na primer gde se odbrambeni igrač ili napadač neke ekipe nalazio na terenu u određenoj situaciji, pojasnio je Mirkov.

Fudbalski savez Srbije ne može sam da se izbori sa nepravilnostima u našem fudbalu, ali se nada da bi u skupljanju dokaza mogao da ima pomoć državnih organa.

– Mi nemamo ni prava, a ni materijalnih sredstava, da savremenom tehnologijom prikupljamo dokaze o nameštaljkama. Tu nam treba pomoć policije i tužilaštva. Ali mogu da kažem da Interpol i Europol imaju ta sredstva i mogućnosti. Ipak, FSS ima mogućnost da na osnovu određenih sumnji i dokaza izrekne određene disciplinske mere klubovima. Na kraju krajeva, nameštanje mečeva je u svakoj zemlji krivično delo, kao da najavljuje hapšenja pojedinaca Mirkov.

Podsećamo da je rano jutros u Švajcarskoj pohapšeno sedam funkcionera FIFA pod optužbom da su primali mito, a da li će do nečeg sličnog doći i u Srbiji ostaje nam da sačekamo, makar do 1. juna.

0
0

5 Komentara

  1. sacekajmo ,da vidimo …smesni su ovi navijaci zvezde … po onoj staroj : LOPOV NAJPORNIJI DA VICE DRZTE LOPOVA ili ko o cemu oni o postenju … da su posla u srpskom sportu cista nisu nikad bila a u ove 3 godine : TO JE NAJGORI PERIOD , VLAST JE DRZAVNI PTOJEKAT STAVILA MIMO SVAKOG ZAKONA NA TERENU I VAN NJEGA . da tako nije fkcz bi odavno bila ugasena po slovu zakona a na sportskom polju bi se za opstanak borila po kvalitetu igre i igraca … ONI kao takvi titulu OTESE i prave se blesavi … to su prave postenjacine … ??? da stvari ne nagadjamo ako se bude dozvolilo da se to obelodani … moze da prodje kao i sa DUGOVIMA,POREZOM, SMANJENJEM DUGA , LICENCAMA … ako bude u pitanju komsinica-zvezda . videcemo koliko ce UEFA da bude uporna … VISE NIKOM NE VERUJEM … SVE JE INTERES …

    0
    0
    Odgovori
  2. Prvi koji treba da budu uhapseni su Tole i Mirkov. Tole zbog namestanja titula partizanu a Mirkov zbog toga sto je primao mito i zmurio na takve stvari. Vozdovac-Partizan (3:3) namesteno. Kladionica Zarka Zecevica dobro zaradila vise puta zna tole to jer se i on kladi u toj kladionici!

    0
    0
    Odgovori
    • Nema prvi -drugi…
      Bjekovic,Zeka,Dzaja,Terza,Bulatovic,Rabrenovic i gotovo 90% drugih u srpskom fudbalu. Ah da,Tole lopov mi se podkrao. Vesic,Djuric joj…ko sve te lopuze da pobroji?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter