3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BAŠANOVIĆ UPIRE PRSTOM: Pogrešnim izborom igrača doveli su klub u najteži položaj u istoriji

Objavljeno: 27.05.15 u 23:22

Doskorašnji član Upravnog odbora FK Crvena zvezda Zoran Bašanović rekao je večeras da ne vidi ništa sporno u tome što je bio na proslavi Partizanove titule i poručio da je za vreme provedeno u klubu radio u interesu crveno-belih.

Bašanović je podneo ostavku na funkciju nakon što je bio gost na proslavi Partizana povodom osvajanja 26. šampionske titule, ali i uvredljivih grafita koji su se posle toga pojavili na stadionu Rajko Mitić.

– Imam prijatelje u upravi svih klubova u zemlji, pa tako i u FK Partizan. Oni su pokazali ljudsku veličinu time što su me pozvali na proslavu povodom osvojene titule prvaka Srbije i želeo sam da učinim civilizacijski čin i ispoštujem prijatelje iz uprave FK Partizan. Uradio sam to kao čovek koji, u skladu sa srpskom istorijom, poštuje i uvažava komšije, nevezano za njihovu versku, nacionalnu ili sportsku pripadnost, rekao je Bašanović za Tanjug.

Prema njegovim rečima dolazak na Partizanovu proslavu obrazložio je kao sportski čin, iza kojeg stoji, ali i da je razočaran ponašanjem kolega iz Upravnog odbora.

– Naravno da svoj klub Crvenu zvezdu volim najviše i naravno da nisam slavio titulu Partizana jer sam izvan svega želeo da je Zvezda osvoji. Moram da naglasim da sam razočaran odnosom nekih kolega iz uprave koji su se, brže bolje, potrudili da iskoriste sve svoje pozicije u medijima kako bi osudili moj postupak. To su isti oni koji su za dve i po godine, od kada sam u UO, pogrešnim odabirom igrača doveli klub u možda najteži položaj u istoriji, a tu ne mislim na predsednika kluba Mijailovića i generalnog direktora Zvezdana Terzića, koji su mi dali maksimalnu podršku, naveo je Bašanović.

Bašanović je dodao da je svestan velikog nezadovoljstva navijača zbog loših rezultata, kao i da su se na utakmici protiv Mladosti iz Lučana na osnovu transparenata videlo da su pri kraju strpljenja.

– Navijači traže odgovornost onih koji su doveli klub u ovu situaciju. Dve i po godine sam u skladu sa svojim mogućnostima radio u interesu Zvezde i ako je moja ostavka nešto što će smiriti strasti među navijačima i u javnosti, neka se na tome završe svi problemi u mom voljenom klubu. Žao mi je samo što je deo navijača sa severa tražio moj odlazak, a nije sagledao realnu situaciju i prozvao prave krivce za katastrofalnu situaciju u klubu.

On je poručio da se navijači ponašaju kao da je Crvena zvezda samo njihovo vlasništvo i da izgleda kao da oni upravljaju klubom.

– To je neprimereno u bilo kom klubu na svetu. Svojoj Zvezdi u sledećem prvenstvu želim da postane šampion i da dostojno reprezentuje srpski fudbal na evropskoj sceni, kao i da se navijači i uprava konačno obračunaju sa onima koji klub gledaju isključivo kroz lični interes. Naglašavam da je moja ostavka na mesto u Upravnom odboru FK Crvena zvezda neopoziva, zaključio je Bašanović.

0
0

3 Komentara

  1. Normalno je da iz price brise Zvezdanka Terzicka jer je dr. kamga Terzic sa one druge strane-sa one sa koje moze biti vrlo vrlo opasan hahahahahahaha

    0
    0
    Odgovori
  2. JA, svi ovi sa slike sem njega su radili u interesu partizana i svom interesu a na stetu naroda . slika i sastav vise govori od bilo kojeg teksta … to ce uskoro da potvrdi UEFA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter