0
ATP

ROLAN GAROS: Novak u tri seta do prve pobede

Objavljeno: 26.05.15 u 18:12

Najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je odličnu proveru već u prvom meču na Rolan Garos pošto mu je Finac Jarko Nieminen pružio solidan otpor pre svega u drugom setu, koji je mogao i da osvoji.

Na kraju posle nešto više od dva sata igre srpski teniser je trijumfovao sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:2, što mu je donelo plasman u 2. kolo i duel protiv boljeg iz dvoboja Luksemburžanina Žila Milera i Italijana Paola Lorencija.

Što se tiče samog meča protiv Nieminena sve je teklo kao podmazano u prvom i trećem setu, ali je u drugom Novak morao da doda gas kako bi ga osvojio jer je Finac napravio brejk i imao je vođstvo od 4:1 i 5:2. Usledila je serija od čak devet uzastopno osvojenih gemova za Novaka kojom je praktično i bio rešen meč. Đoković je mogao i ranije da reši meč da je pri rezultatu 5:1 u trećem setu iskoristio makar jednu od tri meč lopte, a ovako mu je srećna bila četvrta u narednom gemu u kojem je spašavao i dve brejk lopte.

Novak je u svojoj 23. uzastopnoj pobedi imao čak 75% uspešnosti prvog servisa (72% osvojenih poena), imao je više vinera (40/22), ali i više neiznuđenih grešaka (31/18) što samo govori da je on diktirao tempo meča i o svemu se pitao. Ono što može i mora da popravi je procenat osvojenih poena na mreži pošto je Đoković imao tek nešto više od 50% uspešnosti (22/38).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter