1
Evropske lige

PETROVIĆ POSLE TRANSFERA KARIJERE: Dolazim u najveći klub istočne Evrope!

Objavljeno: 26.05.15 u 20:30

Radosav Petrović danas je bio u centru pažnje ukrajinske javnosti, pošto je u toku dana potpisao ugovor sa tamošnjim šampionom Dinamom iz Kijeva.

Na predstavljanju medijima Radosav Petrović je rekao da je tek po dolasku shvatio da to nije bajka, već stvarnost o kojoj su mu pričali bivši saigrači iz reprezentacije Srbije Goran Gavrančić i Miloš Ninković.

– Veoma sam srećan što sam došao u klub sa tako velikom tradicijom i koji uvek ima najviše ciljeve. Svi moji ciljevi su se poklopili sa ciljevima ovog kluba i vrlo lako smo se dogovorili. Nadam se da će saradnja biti obostrano uspešna, da ćemo zajedno ‘rasti’. Znam mnogo toga o kijevskom Dinamu. Igrao sam sa Goranom Gavrančićem i Milošem Ninkovićem, bivšim igračima ovog kluba, koji su mi uvek lepo pričali o Dinamu. Ponekad sam mislio da mi pričaju bajke. Kada sam došao, video sam da su pričali istinu – bile su prve reči Radosava Petrovića u obraćanju ukrajinskim medijima, a zatim nastavio da odgovara na pitanja.

– Verujem da ću se vrlo brzo uklopiti u Dinamov sistem igre. Gledao sam sve utakmice Dinama u Evropi i to je ono što mi potpuno odgovara. Verujem da ću naći zajednički jezik sa trenerom i da mogu da doprinesem Dinamu. Došao sam u najveći klub istočne Evrope i znam kakva su očekivanja svih u klubu i navijača  objasnio je Petrović.

Dobro upućeni novinari pitali su ga da li je tačno da voli da šutira iz velike udaljenosti, podsećajući na evrogol koji je Petrović postigao protiv Crvene zvezde u ‘večitom derbiju’ koji je odlučivao o tituli.

– Volim da idem ka golu protivnika i baš zato kažem da mi Dinamov stil igre potpuno odgovara. Uvek se rado dodajem napadu i ako se posreći, da dam gol – rekao je uz osmeh Raća Petrović, a na pitanje da uporedi srpski i ukrajinski fudbal, s obzirom da u obe lige dva tima uglavnom dominiraju, rekao je:

– Ovde imate Dinamo, Šahtjor, ali i Dnjepar, koji je kvalitet pokazao samim tim što se plasirao u finale Lige Evrope – pohvalio je ukrajinsku ligu Radosav Petrović, novi igrač Dinama iz Kijeva.

0
0

1 Komentara

  1. Vex sam se uplasio misleci da dolazi u stvarno NAJVECI KKUB ISTOCNE EVROPE CRVENU ZVEZDU, i grobarska inteligencija je cudo sto se opet i dokazalo ahahaaaaa

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter