3
Domaći fudbal

LIGA EVROPE: Zvezda preko Albanaca do ‘liliputanaca’, Čuki preti Vest Hem

Objavljeno: 26.05.15 u 00:04

Zavesa na srpski fudbal je spuštena, ali će uskoro ponovo biti podignuta, pošto će srpski klubovi već 2. jula u kavlifikacije za Ligu Evrope.

Osvajač Kupa Čukarički još odavno je obezbedio evro-licencu, a drugoplasirani tim šampionata Crvena zvezda je to učinila danas. Ostaje samo da se vidi hoće li i Vojvodina dobiti vizu za Evropu pa da borba počne.

Krenućemo od Crvene zvezde koja će najverovatnije biti povlašćena u žrebu za prvo kolo kvalifikacija. To znači da će dobiti nešto lakšeg rivala, ali se među „liliputancima“ mogu naći „nagazne mine“. Među njih spadaju mađarski timovi Ferencvaroš i MTK, kao predstavnici iz Albanije Kukeš i Partizan iz nefudbalskih razloga. Najbolja varijanta za crveno-bele bili bi timovi iz Andore, San Marina, Gibraltara, Luksemburga i Malte.

Mogući protivnici Crvene zvezde u prvom kolu su Celje (Slovenija), Flora, Kalev (Estonija), Ferencvaroš, MTK (Mađarska), Skonto, Jeglava, Jurmala (Letonija), Vikungur, Runavik (Farska Ostrva), Renova, Škendija (Makedonija), Od Grenland (Norveška), Kukeši, Partizan (Albanija), Gabala (Azerbejdžan), Ordabaši, Kairat (Kazahstan), Tiraspolj (Moldavija), Širak, Ulises (Jermenija), Mladost (Crna Gora), Glentoran, Glenavon (Severna Irska), VPS, SJK, Lahti (Finska), Dinamo Batumi (Gruzija), Lusitanos, Sant Hulija (Andora), Vikingur Rejkjavik (Island), Atlantas, Kruoja, Trakai (Litvanija), Kork, Ju-Si-Di (Irska), La Fjorita (San Marino), Erbus, Njutaun, Bala Taun (Vels), Progres (Luksemburg) i Balzan (Malta).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Već u drugom kolu pred crveno-belima su mnogo teži rivali. Ako Crvena zvezda preskoči prvi stepenik čekaju je timovi poput Kopenhagena, Apolona, Rozenborga, Slovana, Nefčija, Go Ahed Iglsa i drugih.

Što se Čukaričkog tiče, on od starta ide na favorite. Verovali ili ne „brđani“ bi već 2. jula mogli da odmere snage sa jednim premijerligašem, najverovatnije Vest Hemom koji će u Ligi Evrope igrati na pozivnicu fer-pleja. Takođe, tu su i velikani poput PAOK-a, Hajduka iz Splita, Rozenborga, Aberdina i Geteborga. Naravno, u žrebu će biti i slabijih kao što su klubovi sa Malete, Luksemburga, dve Irske i Fraskih ostrva.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mogući rivali Čukaričkog su Vest Hem (Engleska), Šerif, Dačija (Moldavija), Rozenborg, Stromgodset (Norveška), Elfzborg, AIK, Geteborg (Švedska), Hajduk (Hrvatska), Apolon, Omonija (Kipar), Nefči, Inter Baku (Azerbejdžan), Žilina, Slovan, Spartak Trnava (Slovačka), Aktobe (Kazahstan), Go Ahed Igls (Holandija), Šahtjor Saligorsk, Torpedo (Belorusija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Hafnarfjordur, Rejkjavik (Island), Botošani (Rumunija), Šamrok, Sent Patriks (Irska), Linfild (Severna Irska), Valeta, Birkirkara (Malta), Diferdanž, Didelanž (Luksemburg), Rabotnički (Makedonija), Aberdin (Škotska), Koper (Slovenija), Budućnost (Crna Gora), HB Torshavn (Farska Ostrva), plus sledećih 14 klubova koji tek treba da obezbede mesto u Ligi Evrope: Brondbi, Randers (Danska), Željezničar, Zrinjski (BiH), Beroe, Levski, Liteks (Bugarska), Lokomotiva (Hrvatska), Legija, Jagielonija (Poljska), Beitar (Izrael), Invernes (Škotska), Domžale (Slovenija) i Vaduc (Lihtenštajn).

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je zakazan za 22. jun. termini za prvo kolo su 2. jul i 9. jul, a za drugo kolo 16. jul i 23. jul.

0
0

3 Komentara

  1. A volite da kenjate smrde male…. zato nas i jebu …. zato sto se svadjate oko partizana i partizani…. e balavci….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter