1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZORAN POPOVIĆ: Grobari bi terali upravu i da izgubimo od Bajern Minhena

Objavljeno: 25.05.15 u 10:03

Predsednik Partizana Zoran Popović deluje da nije previše uznemiren zbog činjenice da Grobari gotovo na svakom meču ne propuste priliku da skandiranjem „Uprava napolje“ poruče šta misle o vladajućoj garnituri u klubu.

U intervjuu za list Kurir prvi čovek crno-belih, između ostalog, kaže da bi navijači Partizana pevali istu pesmu čak i kada bi klub u Ligi šampiona bio poražen od Bajern Minhena.

On je kazao da je osvajanjem 26. titule u domaćem šampionatu ispunjen deo ciljeva, ali da je gubitak Kupa u finalu pokvario utisak.

– Prvenstvo jeste važnije, ali mi smo hteli oba trofeja i ovaj uspeh je samo delimičan. Ipak, zadovoljni smo, a podjednake zasluge za ove rezultate ima bivša uprava, kao i trener Marko Nikolić i njegov stručni štab – kaže Popović.

On je dodao da je bivši trener Marko Nikolić ugovorom vezan za Partizan koji mu duguje 30.000 evra, te da svakog meseca redovno i uredno prima zaostalu zaradu.

– Marko je ugovorom vezan za Partizan i svaki mesec dobija novac. Kad bude našao novi posao, sešćemo za sto i sporazumno se razići – istakao je Popović.

Prvi čovek crno-belih nije želeo previše da se upušta u tvrdnje bivšeg predsednika Dragana Đurića koji je optužio sadašnje čelnike crno-belih da su lažno predstavili finasijsko stanje u klubu.

– Nema smisla komentarisati to. Za ovih nekoliko meseci smanjili smo dug za dva miliona evra, a da bismo klub doveli u stanje koje želimo, potreban je pun mandat od pet godina. Posle toga Partizan će biti standardni učesnik evropske elite, stabilan i organizovan klub – smatra Zoran Popović.

Prvi čovek kluba iz Humske naglasio je da je sasvim realna opcija da ne dočeka kraj mandata na sadašnjoj funkciji već da se ranije povuče sa mesta predsednika.

– Sasvim je moguće da će privatizacija biti ranije – kratko ističe Popović.

On se potom osvrnuo i na uredne pozive navijače Partizana rukovodiocima kluba da napuste sadašnja radna mesta.

– Kad smo osvojili titulu, na slavlju je sve bilo u redu, a posle izgubljenog finala kupa su skandirali protiv nas. Tako je to. Pa nama bi pevali „uprava napolje“ i da uđemo u Ligu šampiona i onda tamo izgubimo, recimo, od Bajerna – smatra Popović.

Predsednik crno-belih ostao je dosledan svojoj najavi da će Partizan svim silama krenuti ka Ligi šampiona.

– Verujem u taj uspeh, ali naš primarni cilj je Liga Evrope, a ako nam se ukaže prilika za Ligu šampiona, trudićemo se da je iskoristimo – poručio je Popović.

On nije želeo da otkrije koliko će tačno novca crno-beli uložiti u kreiranje tima za napad na niti koja će pojačanja stići u Humsku.

– Radi se na stvaranju tima, ali ne mogu da pričam o imenima ili parama. To je poslovna tajna. Budžet kluba je 12 miliona evra i novac za pojačanja je ukalkulisan u tu sumu – kaže Popović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter