5
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

BRAĆA SRNIĆ ZA HOTSPORT: Poseban je osećaj pobediti Partizan, u taj klub nikada a za Zvezdu je kasno

Objavljeno: 25.05.15 u 14:11

Fudbaleri Čukaričkog su nedavno osvojili Kup Srbije, pobedivši u finalu ekipu Partizan. Nekoliko dana nakon istorijskog uspeha koji je klubu sa Banovog brda doneo prvi trofej u 89 godina dugoj istoriji, kada su se utisci slegli, razgovarali smo sa braćom Srnić u opuštenoj, gotovo familijarnoj atmosferi koja vlada na stadionu na Banovom brdu.

Dragoljuba i Slavoljuba Srnića je nemoguće razlikovati, jer se radi o jednojajčanim blizancima. Jedan od njih, Slavoljub, strelac pobedonosnog gola u finalu Kupa, započinje priču za naš portal.

intervju Pre starta sezone, da li ste verovali da možete do istorijskog rezultata?

S. S. – Verovali smo da možemo da napravimo ovakav uspeh. Mi smo posle večitih, najbolji klub u Srbiji. Ovaj trofej je stigao kao nagrada našeg višegodišnjeg rada. Sada kada su se utisci slegli moram da kažem da je osećaj sjajan.

intervju Da li ste razmišljali sada o tome da niste na nekim utakmicama u prvom delu sezone nepromišljeno gubili bodove, sezonu biste završili na drugom mestu, ispred Crvene zvezde?

S. S. – Ove sezone utakmice smo gubili uglavnom tako što bismo primili gol u poslednjim minutima meča iz neke nepažnje. Međutim, zadovoljni smo i sa trećim mestom i osvojenim kupom. Ipak, treba uzeti u obzir da ovaj novi Čukarički postoji tek tri godine i da smo dosta napredovali za to vreme. Verujem da će sledeće sezone klub igrati još bolje.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

Teško se prepoznaju: Dragoljub i Slavoljub

intervju U čemu je tajna vašeg uspeha?

S. S. – U kontinuitetu. Ova ekipa, sa malim izmenama je na okupu tri sezone. U svakom prelaznom roku se pametno trguje. Dovede se kvalitetan igrač samo za onu poziciju koja je u deficitu. 

intervju Hoće li tvoj brat blizanac da kaže nešto, ili si ti dominatniji?

D. S: – Slažem se sa Slavom, samo bih dodao da je lepo što je i trener dugo sa nama. Vidite i sami kako domaći klubovi, a naročito Zvezda i Partizan menjaju trenere posle prvog kiksa. Mi se trudimo da zajedno sa trenerom analiziramo greške nakon kiksa, kako ih više ne bismo ponovili i čini se da ima efekta.

intervju Kada ste pre tri godine iz Crvene zvezde došli u Čukarički, najpre na pozajmicu,a onda i potpisali ugovor, mnogi su to videli kao potez nazad u karijeri, ako uzmemo u obzir da klub sa Banovog brda nije bio ni u približnom stanju kao što je danas. Kako danas sa vremenske  distance gledate na taj period?

D. S:  – U Crvenoj zvezdi nismo bili ni u drugom,a kamoli u prvom planu. Da nam je rečeno da se računa na nas, ostali bismo. Mi smo samo želeli da igramo fudbal i ništa više. Onda je usledio poziv od trenera Milojevića, koji je znao naše kvalitete, jer je radio sa nama u omladinskoj školi Crvene zvezde. Poziv smo prihvatili, dobro se pokazali i ostali. Sada verovatno oni vide da su pogrešili što nas nisu zadržali.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

Samo atraktivna reporterka HotSporta može ubediti Srniće da ostanu u Srbiji

intervju Da li postoji neka inostrana ponuda?

S. S:  – Interesovanja ima, a videćemo šta će se desiti u prelaznom roku. Smatramo da bi bilo vreme da se oprobamo u nekoj inostranoj ligi, a i klub treba da zaradi od našeg transfera. 

intervju Koja liga bi bila po vašoj želji?

S. S:  – Više puta sam rekao da bih voleo da igram u Španiji. Dopada mi se Primera, a i pored toga Španija je lepa za život. 

D. S: – Slažem se. Ja bih voleo negde gde je dobar fudbal, lepo vreme, more…

intervju Da li biste se vratili u Crvenu zvezdu?

S. S. – Kasno je sad za to… Želimo i mi da klub zaradi na nama. Vreme je za inostranstvo…

intervju A da li biste prešli u Partizan?

D. S. – U Partizan nikada. To nije opcija.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

Familijarna atmosfera na Banovom brdu

intervju Širom globusa posledjnih godina se intenzivno vodi debata. Mesi ili Ronaldo?

S.S: – Mesi! U svlačionici, vodimo bitku oko toga. Svi su fanovi Ronalda, a nas dvojica Mesija. On je postavio nove standarde u fudbalu. Dopada nam se i zbog toga što je nizak kao i mi. (Smeh)

intervju Da li ste kao zvezdaši posebno inspirisani kada igrate utakmice protiv Partizana?

D. S: – Na tim utakmicama smo uvek posebno inspirisani. Naravno da pruža zadovoljstvo kada se pobedi takav rival. U mlađim kategorijama Crvene zvezde nikada ih nismo dobili. Nismo ni u prvenstvu, dobili smo ih sada kada je bilo najvažnije, u Kupu, kada se igralo za trofej (Smeh).

intervju Selektor mlade reprezentacije Srbije Mlladen Dodić će sledeće sedmice objaviti spisak igrača za EP. Da li očekujete da budete pozvani?

S. S: – Igrao sam kvalifikacione utakmice, uključujući i onu protiv Španije u baražu, tako da se nadam pozivu selektora. 

D. S: –  Svakako da bih voleo, ali nisam siguran da ću se naći na spisku. Sve je na selektoru, ako me pozove, ja sigurno neću odbiti poziv…

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

Reporter HotSporta testirao brzinu braće Srnić. Njegovo stanje je stabilno

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Braća srnić na HotSport testu

Novinar HotSporta odlučio je da testira brzinu kojom su se braća Srnić pohvalili. U trci na 100 metara postignuti su fantastični rezultati.

Dragoljub Srnić je 100 metara istrčao za 11,2 sekunde, Slavoljub Srnić je istu razdaljinu pretčao za 11,9 sekundi. Reporter HotSporta se oporavlja u Urgentnom centru.

intervju Koliko na kraju trčite na 100 metara?

Braća Srnić: – Prema HotSport štoperici, to je jako dobar rezultat…

[/stextbox]

 

AUTOR: 
Katarina Kostić
Matija Ninković

0
0

5 Komentara

  1. Kakva nam je uprava poslednjih petnaest godina bolje za njih sto nisu ostali na Marakani…puno srece u nastavku karijera!

    0
    0
    Odgovori
  2. Imao sam prilike da gledam momke u mečevima sa oba navedena kluba. Za ostatak igrača delovaki su kao klasa. Nipodaštavanje nisu pokazali, samo ne žele da idu u klub u kome su precrtani. Zar je loše što neće da se druže sa onim koji ih ne cene?

    Meni više izgleda da si sam pokazao nipodaštavanje prema njima, ali to više govori o tebi 😉

    0
    0
    Odgovori
  3. I to je najveći uspeh koji će imati u svojim karijerama… Jedan članak u Hot Sportu… Kao i hiljade nabeđenih klinaca pre njih, koji su se utripovali da su Mesi, i koji su sa nipodaštavanjem pričali o Partizanu i Zvezdi… Vi niste dorasli još ni za klupu ta dva kluba, a ne neko inistranstvo…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter