1
Domaći fudbal

NE ŽELI DA KRIJE: Poznati glumac Vojin Ćetković otkrio za koga navija od ‘večitih’

Objavljeno: 24.05.15 u 11:21

Srpski glumački bard, Vojin Ćetković, tokom svoje karijere često je imao prilike da se okuša u ulozi bliskoj fubalu.

Nije mali broj onih koji Ćetkovića i dan danas nazivaju „Brando“ po liku iz popularne serije s kraja devedesetih, „Porodično blago“ u kojoj je čuveni glumac rođen 22. avgusta 1971. godine tumačio lik golmana.

Kasnije, Ćetković se obreo i u filmu „Montevideo“ koji govori o prvom Mundijalu u istoriji fudbala na kojem je naša zemlja ostvarila najbolji plasman, osvojivši treće mesto.

Srpski glumac kaže da voli fudbal, ali da u domaćem fudbalu nema preterano mnogo toga da se vidi. On je, u opširnom intervjuu za Novosti, između ostalog otkrio i za koga navija.

– Navijam za Barselonu. Od domaćih klubova za Crvenu zvezdu. To nam je porodično i otac i brat su takođe zvezdaši. Nažalost, današnji fudbal ne smem ni da gledam. Poslednji večiti derbi između Zvezde i Partizana (0:0), pa to je strašno. Odeš da nešto vidiš a za 90 ili 100 minuta, vidiš minut-dva pravog fudbala. A da ne pričam što na utakmicu ne možeš da odvedeš decu, bez obzira na to što ja imam dve devojčice – kazao je Ćetković.

On se, potom, osvrnuo i na svoja glumačka ostvarenja povezana sa fudbalom. 

– Kada sam došao na probno snimanje „Porodičnog blaga“, a imao sam 27 godina, pitali su me da li znam da branim. „Naravno“, rekao sam, jer sam branio za školu, mali fudbal, istina kratko i smešno. Kako sam igrao rukomet pitao sam da li Brando može da bude rukometaš. Objasnili su da ne može jer je u seriji „Bolji život“ Vesna Trivalić igrala rukometašicu i da mora da bude fudbaler – kaže Ćetković i dodaje:

– Išao sam na treninge, konsultovao mnoge. Međutim, nije predstavljao problem kada sam branio penale fudbalerima, nego kada su jedanaesterce izvodili glumci. Fudbaleru kažem u koju stranu da mi puca, on to uradi, ja odbranim i to se lagano snimi. Ali, kada kažem glumcima, haos. Tako sam povredio ligamente stopala. Kažem jednom kolegi da šutne levo, on pošalje loptu desno, ja krenem na očekivanu stranu, pa mislim vratiću se i izvrnem nogu – naglašava ovaj glumac koji komentarisao i Montevideo:

– Bio je to za mene jedan od težih zadataka. Jer, radilo se o čoveku koga poznaje ceo fudbalski svet. Dok sam se pripremao za ulogu mnogo sam čitao, razgovarao sa ljudima koji su ga znali i svi su rekli isto. Veliki gospodin. Ćiro Blažević, harizmatični trener, rekao mi je da se nikada takav gospodin nije pojavio na ovim prostorima i da se neće ni pojaviti – istakao je on.

Ćetković ne negira da ga zanimaju i ostali sportovi.

– Gledam košarku, tu nekako postojimo, Regionalna liga je bila osporavana ali mislim da je dosta dobrog donela. Imamo sada i jako dobru reprezentaciju. Naš klupski rukomet nažalost nije na visokom nivou. Čelnici rukometnog saveza Srbije, znajući da sam u ono zlatno vreme u Obiliću i Napretku iz Kruševca igrao srednjeg beka, pozvali su me da pomognem u popularizaciji sporta. Pristao sam, naravno. Pratim svakako i Đokovića. Novak je nekako postao svima član porodice. Gledam i Ligu šampiona u fudbalu – poručio je slavni glumac.

Na pitanje šta misli o trenutnim dešavajnima u Zvezdi, Ćetković je insistrao: „Preskočite to pitanje“…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter