Rukometašice Radničkog iz Kragujevca osvojile su Kup Srbije pobedivši u finalu Jagodinu 26:18 (16:6) i tako na briljantan način završile sezonu osvajanjem duple krune! Izabranice trenera Aleksandra Radosavljevića održale su čas rukometa i pokazale da i ako oslabljene su najbolji tim u Srbiji.

Od prvog minuta „tigrice“ su stavile do znanja ko je nabolji u državi!. Trener Radosavljević je maestralno je postavio taktiku, tako da je Jagodina do 22 minuta postigla samo 3 gola (11:3). Do tada je golman Jovana Risović odbranila 4 penala i 10 šuteva. Najveću prednost domaće rukometašice imale su u 30 minutu, kada se na poluvreme otišlo sa plus 10 (16:6). U drugom delu igre, pokušala je Jagodina da se približi, ali Biljana Balać i devojke nisu to dozvolile. Pored Jovane Risović, briljantno veče imala je Anđela Janjušević koja je postigla 14 golova. I za kraj, sve devojke, stručni štab (Aleksandar Radosavaljević, fizioterapeut Aleksandar Petković, sekretar kluba Marijana Katović, doktor Jelena Petković i marketing menadžer Saša Jančić) zajedno sa predsednikom Goranom Stanišićem dokazali su da su najbolji u sezoni 2014/15.


Najbolja igračica turnira bila je Jovana Risović, koja je dobila ček na 20.000 dinara iz ruku selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije Saše Boškovića. Siniša Lazić, potpredsednik Rukometnog saveza Srbije uručio je plaketu Stevanu Popovu, legendarnom sudiji, danas kontroloru, koji posle duge domaće i internacionalne karijere otišao u rukometnu penziju.Pobedniku ekipu Radničkog pripao je ček na 100. 000 dinara, dok je poraženom timu Jagodini uručen ček od 40.000 dinara.

JAGODINA – RADNIČKI 18:26 (6:16)

Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 600. Sudije: Marić (Pančevo) i Mašić (Zrenjanin)
Sedmerci: Jagodina 7 (3), Radnički 8 (8). Isključenja: Jagodina 8 minuta, Radnički 6 minuta

JAGODINA: Milanović, Radojević 5, Vasić 3, Matić 4, Jevtić, K. Georgijev (7 odbrana), Stefanović, Kukić3, Oljača (2 odbrane), Glišović, Radović, T. Geogrijev 3.
RADNIČKI: Stajković, Prijović 3, Kevrešan-Mačužić, Radosavljević 4, Begović, Milošević 2, Tošović, Ristić, Balać 1, Stanisavljević, Risović (20 odbrana), Dukić 1, Samailović, Danilović 1, Janjušević 14.

Igrač utakmice: Jovana Risović.