1
Domaći fudbal

JSL: Konačan rasplet, pet timova u borbi za baraž, Partizan i Zvezda samo za slavu

Objavljeno: 24.05.15 u 09:28

 U nedelju od 17:00 sati na fudbalskim terenima u Srbiji na programu je poslednje, 30. kolo domaćeg šampionata, Jelen Superlige Srbije.

Kada je reč o novom šampionu, tu je priča odavno ispričana. Fudbaleri Partizana popeli su se na tron, po 26. put. Ekipa Crvene zvezde „betonirana“ je na drugoj poziciji, a novi osvajač Kupa Srbije, Čukarički, sebi je obezbedio treću poziciju.

Dakle, gornji dom JSL igra svoje mečeve samo za prestiž. Međutim, situacija na dnu lestvice je krajnje drugačija budući da se čak pet timova bori za opstanak u elitni. tačnije da izbegne potencijalni baraž meč.

Pod nogama gori fudbalerima Spartaka, Napretka, Borca, Jagodine i Voždovca.

Trenutno, najgore je fudbalerima Spartaka i Napretka, timovima koji imaju po 31 bod i koji se nalaze na deobi 14. pozicije, mesta koje vodi u plej-aut sa trećeplasiranim timom PLS.

U neđšto boljoj poziciji su fudbaleri Jagodine i Borca koji imaju po 32 boda. Ukoliko Napredak i Spartak upišu poraze, jasno je, ovi timovi će sigurno ostati u elitnom društvu. 

Od timova čiji je superligaški status ugrožen, ipak, u najkomotnijoj situaciji je Voždovac. Ekipa iz Zapljenjske ulice „uživa“ sa 33 boda i samo u slučaju da je sva četiri ugrožena kluba preteknu po broju poena, može da se nađe u baražu.

Ipak, da bi Borac opstao, moraće da odigra svoj susret sa Partizanom i u njemu upiše pozitivan rezultat kako ne bi zavisio od ishoda ostalih mečeva. Svestan toga je trener Bogićević koji smatra da je njegov klub zaslužio opstanak u JSL.

– ‘Po svemu što smo uradili u proteklih deset meseci smatram da smo zaslužili opstanak u ligi. Naravno da želimo da sami krojimo svoju sudbinu kao i do sada, pa se pripremamo da pobedimo velikog i jakog rivala. O kvalitetu Partizana dovoljno govori pogled na tabelu jer je činjenica da se radi o najkvalitetnijoj ekipi u Srbiji. Bez obzira u kakvom sastavu izađu na teren naspram nas će biti novi prvak Srbije – kazao je Bogićević i dodao:

– Nadam se da će naši igrači na pravi način odgovoriti ovom velikom izazovu i tako overiti ovu sezonu. Do sada su se sjajno ponašali i odnosili prema obavezama pa se iskreno nadam da imaju snage i za ovaj završni korak. Mnogo puta sam do sada govorio da Borac ima odlične igrače i uveren sam da će oni to pokazati i u nedelju“ – rekao je šef stručnog štaba Bogić Bogićević.

Fudbaleri Crvene zvezde imaju svojih muka. Trener Lalatović odlazi iz kluba, ime njegovog naslednika još zvanično nije poznato, titula je izgubljena, a u takvoj situaciji je teško pronaći motiv.

– Očekuje nas poslednja utakmica ove sezone, protiv Mladosti koja nam je u prvom meču uzela pobedu u poslednjim minutima. Ulaz će biti besplatan, i ovom prilikom želim da pozovem navijače da dođu jer se od Zvezdinog dresa oprašta Darko Lazović koji je Crvenoj zvezdi dao mnogo. Što se mene tiče, imam ogromne probleme jer na treninzima imam po 11 igrača – kazao je odlazeći trener Lalatović.

– Za neke igrače i ne znam gde su. Da bi nas bilo dovoljno za trening, morao sam i ja da se skinem i zaigram zajedno sa pomoćnicima. Tokom proleća često nisam znao gde je Džošua Parker, a to ne znam ni sada, niti znam ko ga je pustio. O Ristiću ne znam da li je operisan ni gde je, Luka Jović je povređen ali treba da bude tu uz ekipu, ne treba da se delimo… Neki već sada raskidaju ugovore pre vremena – nezadovoljan je Lalatović.

JSL, 30 kolo, 17:00h

Borac – Partizan
Crvena Zvezda – Mladost
Jagodina – OFK Beograd
Napredak – Rad Beograd
Novi Pazar – Donji Srem
Radnički Niš – FK Voždovac
Spartak Subotica – Čukarički
Vojvodina – Radnički 1923

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter