0
Auto Moto

VELIKA NAGRADA NOVOG SADA: Preko 80 učesnika i 11 klasa na ‘Mišeluku’

Objavljeno: 22.05.15 u 18:22

Na Trgu slobode danas je promovisana prva trka u šampionatu Srbije u automobilizmu, koja će se održati u nedelju, 24. maja u 12 časova na stazi „Mišeluk“ u Novom Sadu.

Tom prilikom, bili su izloženi trkački automobili i realizovane akcije posvećene bezbednosti u saobraćaju. Kako se očekuje, na „Velikoj nagradi Novog Sada 2015“, nastupiće više od 80 učesnika, koji će biti raspoređeni u 11 klasa u četiri divizije. Trku organizuje Sportski auto – moto karting klub 021, uz podršku Grada Novog Sada.
– Sve je spremno za trku, postavljena je sigurnosna oprema, pristiglo nam je 85 prijava takmičara, a najviše ih je u klasi 1 i klasi 2. Prošle godine smo vratili auto – trke na „Mišeluk“ i nadamo se da će se tradicija nastaviti svake sledeće sezone. Pozivam građane da dođu u nedelju i uživaju u auto – trci „Velika nagrada Novog Sada 2015“ – rekao je Marko Sandiki iz Sportskog auto – moto karting kluba 021.

Član Gradskog veća za saobraćaj Nemanja Vukčević prisustvovao je promociji auto – trke „Velika nagrada Novog Sada 2015“, kojom se otvara šampionat Srbije na kružnim stazama.

– Prepoznajući značaj, i tradiciju dugu preko 30 godina, Grad Novi Sad pruža punu podršku ovoj manifestaciji. Posebno nam je drago što je akcenat stavljen na bezbednost saobraćaja, jer nam je zajednički cilj prevencija saobraćajnih nezgoda. Važan aspekt auto trke je i društvena odgovornost, pa će deo sredstava od naplaćenih ulaznica biti usmeren u humanitarne svrhe. Očekujem da će biti mnogo ljudi tokom vikenda na Mišeluku i da će trka proći u najboljem redu – istakao je Nemanja Vukčević.

Za sugrađane su na Trgu slobode bile organizovane i akcije posvećene bezbednosti u saobraćaju, a bio je postavljena i simulator koji je dopremila Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

– Drago nam je što je toliko maturanata na trgu, jer mladi spadaju u najosetljiviju kategoriju kada je reč o edukaciji o bezbednosti u saobraćaju. Simulatori daju jasne utiske o tome kako izgleda kada vozite pod dejstvom alkohola, ili kada niste vezani pojasom. Ovo je samo deo aktivnosti koje je Agencija usmerila prema lokalnim samoupravama, a cilj nam je da smanjimo nesreće u saobraćaju – izjavio je pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Zoran Alimpić. Ulaznica za trku košta 300 dinara,a tokom realizacije kvalifikacionog treninga i trke, u subotu i nedelju, 23. i 24. maja, od 8 do 18 časova biće obustavljen saobraćaj na Mostu slobode i na petlji „Mišeluk“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter