0
Ostali sportovi

SVETSKI KUP U DUIZBURGU: Novaković i Grujić u finalu

Objavljeno: 22.05.15 u 17:11

Prvog dana Svetskog kupa u Duizburgu, srpski predstavnici izborili su po jedno A, B i C finale.

 Nebojša Grujić i Marko Novaković obezbedili su mesto u finalu dvoseda na 200 metara, pošto su i u kvalifikacijama, i u polufinalu pobedili u svojim trkama. Finale discipline u kojoj su Grujić i Novaković svetski šampioni i viceprvaci Evrope vesla se sutra u 11:29.

 – Dobro smo veslali u kvalifikacijama i nismo imali tešku grupu pa smo bili sačuvani za polufinale gde smo imali daleko težu grupu. U polufinalu najveći rivali su nam Rusi koji su Olimpijski šampioni iz Londona. Od starta smo krenuli jako i uspeli smo do kraja da izguramo taj ritam i kao prvoplasirani obezbedimo mesto u finalu. Sutra ćemo pokušati da ispravimo greške iz finala u Račicama i nadam se da ćemo pobediti posadu Nemačke – rekao je posle polufinalne trke Grujić.

 Dvosed na 1000 metara u sastavu Milenko Zorić i Dragan Hančovski, zauzeo je 6. mesto u polufinalu, što im je obezbedilo mesto u C finalu. Trka za plasman od 17. do 24. mesta vesla se sutra u 10:10.

 Kristina Bedeč plasirala se u B finale u K1-500, pošto je u polufinalu bila 4. B finale vesla se sutra u 09:30.

Dvostruki šampion Evrope u jednosedu na 200 metara, Marko Dragosavljević kvalifikacije vesla od 17:40.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter