0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RENDULIĆ ZA HOTSPORT: Ne bih menjao ovaj trofej kupa za titulu JSL, bio sam blizu Partizana

Objavljeno: 22.05.15 u 15:12

Centralni bek Čukaričkog Zoran Rendulić, u intervjuu za HotSport.rs govorio je o uspesima svog kluba koji je u poslednje vreme zadivio igrama u Jelen Superligi vezavši nekoliko sjajnih partija, naročito u prolećnom delu sezone. 

Između ostalog, savladali su Crvenu zvezdu i ostavili je bez ikakvih šansi da se bori za titulu, a kao kruna svega toga je i pobeda nad Partizanom u finalu Kupa Srbije, što je istorijski uspeh za klub sa Banovog brda. 

– Bilo nam je veoma teško u tom finalu protiv favorizovanog tima koji postao novi šampion države. Nije nam ni malo terenu. Imali smo  tremu malo zbog finala, a malo i zbog respekta prema Partizanu. Međutim, kako je utakmica odmicala, igrali smo sigurnije i hrabrije, čak mi se činilo da smo više želeli ovu pobedu od Partizana. U svlačionici na poluvremenu znatno smo ojačali na mentalnom planu što se moglo videti i na licima naših igrača. Svi su već tada bili uvereni da nećemo ispustiti vođstvo od 1:0.

 intervju Da li biste menjali ovaj trofej za titulu Jelen Superlige?

Ne bih menjao. Ovo je ogroman uspeh za nas. Iskreno, od samog starta nismo verovali da možemo da se nosimo sa Zvezdom i Partizanom u borbi za titulu, ali nam se kasnije samopouzdanje znatno poravilo i sve smo uložili u Kup Srbije. Ovo je jako specifično takmičenje gde jedna utakmica odlučuje, i za nas, mnogo je uzbudljivije. Presrećan sam zbog ovog trofeja. Mislim da smo ga svojom igrom i požrtvovanjem na terenu apsolutno zaslužili.

intervju Nekoliko puta ste trenirali sa Partizanom i bili blizu potpisa. Najbliži tome ste bili zimus.

Kružile su priče da je Partizan bio zainteresovan za mene, što je tačno. Bio sam pred potpisom, ali su u poslednjem trenutku iskrsle neke neplanirane okolnosti. Šta se desilo, ne zanima me, to je bilo, pa prošlo. Trenutno mi je lepo u Čukaričkom, lepo sam se privikao, starter sam, osvojio sam kup sa ovim momcima, tako da smatram da sam napravio pun pogodak potpisavši za Čukarički. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Čukarički je više puta gubio u tzv. malim utakmicama. Da se to nije desilo, možda bi mogao da se umeša i u borbu za titulu?

Gubili smo i igrali nerešeno u pojedinim utakmicama kao što su one protiv Borca, Voždovca, niškog Radničkog. U svim tim utakmicama smo vodili i imali sve u svojim rukama, ali jednostavno nismo navikli da igramo pod pritiskom, tako da se dešavalo više puta da primamo golove u poslednjim trenucima utakmice. Zaista, neobjašnjivo je kako nam se to dešavalo. Kao da smo se u više navrata uplašili pobede.

intervju Čukarički će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Kakvi su planovi kluba, hoće li zadržati okosnicu tima i hoće li biti nekih promena?

Mnogi igrači su već sada u fokusu stranih klubova, tako da ne znam da li je realno da ceo tim ostane na okupu u pohodu ka Evropi. Što se nas lično tiče, ko god da ode, naći će se adekvatna zamena, s obzirom na to da imamo dosta mladih igrača u timu. Neki od njih su dobili šansu već ove sezone, a neki su tu sa nama,  takođe se pripremaju, doživljavaju utakmice kao i svi prvotimci, tako da im neće biti veliki problem da zaigraju u prvom timu ako za to bude bilo potrebe.

intervju Sa Milojevićem ste sarađivali u Javoru, sada ponovo sarađujete i u Čukaričkom. Kakav je osećaj sarađivati sa trenerom koga već dobro poznajete u novom klubu?

Sa Milojevićem sam još u Javoru imao sjajan odnos, bio sam i kapiten tima. Sada u Čukaričkom smo opet zajedno i znatno mi je lakše nego ostalim momcima. Kad sam ovde došao i zatekao Milojevića na mestu trenera, odmah sam znao da neću imati nikakvih problema s obzirom na to da sam veoma dobro upoznat sa njegovim načinom rada. Praktično,  kada sam ovde stigao, imao sam osećaj da sam već nekih pet godina u klubu. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Igrali ste jedno vreme za Rid i Grenobl. Šta je uticalo na to što niste previše dobijali šansu u inostranstvu, šta Vas je omelo u tome da se dokažete?

U Ridu sam bio na kratkoj pozajmici, nije bilo ni vremena da se dokažem. Što se Grenobla tiče, klub je iznenada zapao u finansijsku krizu, a kasnije su i ispali iz lige. Kasnije sam igrao u Koreji gde sam osvojio dva kupa. Imao sam solidnu minutažu, čak sam i postigao gol u finalu azijske Lige šampiona protiv Gamba Osake. Mogu Vam reći da mi je Azija više odgovarala, tako bar ispade po rezultatima i mojoj minutaži, ali ono što je sigurno, u svakom klubu pružam maksimum i želim da ispoštujem ugled tog kluba čiji sam član, kako god se on zvao i iz koje god zemlje bio.

intervju Sa Čukaričkim imate otvoren ugovor do juna. Kakvi su Vaši planovi posle toga?

Za sad sam fokusiran samo na to da dosledno privedemo sezonu kraju. Čukarički će potom igrati kvalifikacije za LE, a šta će sa mnom biti još uvek ne znam. U fudbalu i u transferima, stvari se izuzetno dinamično odvijaju, tako da ne želim time da se opterećujem, ali postoji mogućnost da ponovo odem u inostranstvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter