0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAKO DO LIGE ŠAMPIONA? Tomić zna recept, a želi i na klupu Partizana

Objavljeno: 21.05.15 u 22:23

Bivši fudbaler Partizana otkrio je da ima veliku želju da u budućnosti postane trener crno-belih.

Nekadašnji igrač i sportski direktor kluba iz Humske, Ivan Tomić, trenutno vodi reprezentaciju Srbije do 19 godina, ali ne krije da mu je san da se jednog dana vrati u klub gde je počeo igračku karijeru.

– Čim sam počeo da se bavim trenerskim poslom logično da mi je bila želja da postanem trener Partizana. U tom klubu sam doživeo sve najlepše stvari kao igrač. Tako da mi je želja da jednog dana budem trener Partizana, rekao je Tomić u Bijeljini, gde gleda Turnir prijateljstva.

Tomić je zimus bio kandidat da preuzme klupu Partizana, ali je rukovodstvo kluba na kraju odlučilo da zadrži tadašnjeg trenera Marka Nikolića.

– To nisu bile ozbiljne priče, više se to medijski pojavilo. U tom trenutku sam bio pod ugovorom sa Savezom, i generalno, ništa od toga se nije dovodilo u razmatranje.

On je ocenio da je Partizanu trenutno potreban ozbiljan sistemski pristup i dodao da mora da gaji napadački stil.

– Partizan pre svega mora da igra shodno tradiciji kluba, poštujuci sve generacije, legende kluba koje su tu ostavile sebe i postigle rezultate. Klub mora da bude dosledan sebi i napadačkom stilu. Svi bismo želeli da Partizan uđe u Ligu šampiona, ali potrebno je da se mnogo više bavi organizacijom i određenim propustima i postavljanjem jednog pravog sistema, rekao je Tomić i dodao da je Čukarički pravi primer za to.

Nekadašnji državni reprezentavac prokomentarisao je Partizanov slučaj sa Danilom Pantićem, koji će uskoro napustiti klub kao slobodan igrač.

– Za mene je, kao nekoga ko radi u FSS i sa mladim igračima, katastrofalno da takav potencijal sa 18 nepunih godina napusti naš fudbal. Mislim da je to nešto čime bi trebalo da se bavimo i što je duboko pustilo korenje. Upravo su to razlozi zbog čega mi ne možemo da se nadamo Ligi šampiona i Ligi Evrope, zaključio je Tomić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter