0
Košarka

NBA DRAFT: Minesota dobila pravo na prvog pika

Objavljeno: 20.05.15 u 10:04

Navijači košarkaškog kluba Minesota Timbervulvs tokom minule noći slavili su „loto“ bubanj.

Naime, kuglice su im donele pravo na prvog pika sa drafta 2015. godine. Zanimljivo, upravo Minesota je i imala najviše šansi za prvim pikom, pa se prvi put od 2011. dogodilo da ekipa koja ima najveće šanse na kraju i dobije prvog pika.

Pre Minesote takvu sreću je imao Orlando Medžik 2004. godine, a tada su sa drafta pokupili Dvajta Hauarda.

Sjajna stvar za „Vukove“ jeste što oni u svom timu već imaju dva prva pika sa poslednja dva drafta,  Endrua Viginsa i Entonija Beneta.

Odmah iza njih pravo na izbor dobili su Los Anđeles Lejkersi, zatim Filadelfija, sa četvrtog mesta svog igrača odabraće Njujork, dok je pravo na peti izbor zaradio Orlando.

– Igrali smo kao đubre cele godine i zaslužili smo da imamo drugog pika – napisao je Kobi Brajant na Tviteru.

Prema svim istraživanjima, najverovatniji prvi pik s narednog drafta mogao bi da bude centar Djuka, Džalili Okafor.

U priči su još i igrač Kentakija Karl-Entoni Tomas, plejmej Ohajo Stejta D’Anđelo Rasel, kao i 19-godišnji bek Emanuel Mudiaj, koji ove sezone igra profesionalno u Kini.

– To što smo dobili prvog pika daje nam priliku da stvarno ocenimo sve igrače i da odaberemo pravac u kojem želimo da se krećemo – kazao je trener i GM „Vukova„, Flip Sanders.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter