0
Košarka

BIVŠI KAPITEN PARTIZANA O NBA: Ko je to uspeo da fascinira Žofrija Lovernja?

Objavljeno: 20.05.15 u 16:24

Partizan, Himki, NBA. To je put koji je za manje od godinu dana prešao nekadašnji kapiten crno-belih Žofri Lovernj.

Dolazak u Denver Nagetse ispostavio se kao pravi potez.

– Stvari nisu baš išle najbolje u Himkiju i želeo sam da odem – rekao je Lovernj i nastavio da priča o utiscima iz najjače lige na svetu.

– Atleticizam igrača i tempo igre su neverovatni. Sve vreme trče i skaču. Trebalo mi je nekoliko nedelja da se naviknem na te aspekte igre, a neki igrači su me zaista facinirali. Kevin Garnet je zver, vođa, neverovatan šampion. Malo je ’lud’, ali takmičarski nastrojen. Uvek priča, navija za svoje, a i dalje ima veliki uticaj na ekipu. Uživao sam i gledajući De Andrea Džordana, igra fizičku košarku i zna tačno šta treba da radi kao centar. rampe, skokovi, odbrana…

Lovernj je odigrao 24 utakmice i beležio u proseku po3,9 poena i 3,2 skoka,  za 11 minuta koliko je provodio na parketu.

– Uradio sam najbolju stvar kada sam prešao u Nagetse. Mislim da je to tim u kojem ću nastaviti da napredujem. Dobio sam šansu da pokažem šta znam i imao sam dobrih utakmica… Znam da moram da radim na još nekim segmentima igre, ali biću bolji sa iskustvom u NBA – zaključio je Lovernj, koga čanu iste.ekaju obaveze sa fransuskim nacionalnim timom, a nije isključeno ni da skokne do Srbije i da bodri Partizan u borbi za titulu, odnosno odbranu iste.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter