0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VS SRBIJE: Duboko žalimo zbog slučaja Nikole Rađena

Objavljeno: 19.05.15 u 14:19

Vaterpolo savez Srbije, sa velikom odgovornošću, izražava žaljenje zbog slučaja Nikole Rađena, pre svega zbog samog sportiste koji je ugrozio dalju, do sada veoma uspešnu karijeru, a zatim i zbog sporta u celini kojem ovakvi štetni događaji nisu potrebni. 

Saopštenje Vaterpolo saveza Srbije prenosimo u celosti: 

U našoj organizaciji ovakvih slučajeva do sada nije bilo i sigurni smo da ih nikada neće biti u narednom periodu. Javnost upoznajemo sa činjenicom da je Vaterpolo savez Srbije primio 6.maja dopis Svetske plivačke federacije (FINA), kojim se zbog korišćenja nedozvoljene supstance, kokaina, privremeno suspenduje naš reprezentativac i vaterpolista atinskog Olimpijakosa Nikola Rađen.

Kontrola je izvršena na utakmici Svetske lige Španija – Srbija u Madridu, 17. februara ove godine.
Nikola Rađen je u zakonskom roku od prijema dopisa od deset dana obavestio FINA da odustaje od “B” uzorka, što je svetskoj organizaciji omogućilo da nastavi postupak koji će trajati u narednom periodu do donošenja konačne odluke.

Od ponedeljka 18. maja traje suspenzija svih aktivnosti Rađena u sportu i trajaće do donošenja konačne odluke FINA, o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Rađen je u pismu FINA istakao da nije uzimao pomenutu supstancu radi ostvarivanja boljih sportskih rezultata. Takođe je podsetio da je više puta u toku karijere bio testiran i to na najvećim takmičenjima i da su nalazi uvek bili negativni. Izrazio je želju da se njegov slučaj iskoristi kao poruka sportistima i da je spreman da uzme učešće u raznim akcijama na svetskom i lokalnom nivou kako bi se istakli negativni efekti korišćenja ovakvih i sličnih nedozvoljenih supstanci.

Ovakve navode Savez apsolutno podržava i sam će svojim akcijama uticati na edukaciju mladih kako bi se izbeglo korišćenje supstanci koje ugrožavaju pre svega zdravlje ljudi. Istovremeno, potpuno opredeljeni za strogo poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, nastavićemo sa pojačanim aktivnostima da, u saradnji sa ADAS-om, vršimo redovnu kontrolu i sankcionišemo svako eventualno uzimanje bilo kakvih nedozvoljenih sredstava – navodi se na sajtu VS Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter