0
Odbojka

VELESILA: Sve srpske odbojkaške selekcije među šest najboljih u Evropi

Objavljeno: 19.05.15 u 20:34

Odbojkaške reprezentacije Srbije se nalaze u vrhu svih šest rang lista Evropske odbojkaške konfederacije, CEV. Kadetkinje i juniorke Srbije su na prvim mestima u svojim kategorijama, seniorke su druge, seniori Srbije su na trećem mestu, juniori na četvrtom, a kadeti na deobi šestog mesta na CEV rang listama.

Pored Srbije, jedino još Rusija i Italija imaju svih 6 reprezentacija među šest najboljih na CEV rang listama. Turska ima 5 selekcija, Poljska 4, Nemačka i Belgija po 3, Francuska i Bugarska po 2, a Češka i Holandija po jednu reprezentaciju.

Ženske odbojkaške reprezentacije Srbije su najuspešnije selekcije u Evropi. Srbija je jedina zemlja sa tri ženske selekcije na tri rang liste među tri najuspešnije. Italija i Turska imaju dve reprezentacije na tri liste CEV, a po jednu selekciju među najboljima imaju Rusija i Poljska.

U muškoj konkurenciji, pored Srbije, tri reprezentacije u vrhu CEV rang lista imaju još Rusija, Italija i Poljska. Po 2 selekcije među šest najboljih imaju Turska, Francuska, Bugarska i Belgija, a Nemačka jednu reprezentaciju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter