3
AdmiralBet ABA Liga

TIHI BOJKOT: Srpski klubovi ‘namirisali’ prevaru Lisca i društva iz ABA lige

Objavljeno: 19.05.15 u 22:37

Čelnici svih klubova sa ovih prostora koji se takmiče u ABA ligi trebalo bi u sredu da održe sastanak sa rukovodstvom ovog takmičenja, a sve u vezi najavljene reorganizacije.

Međutim, kako prenosi list Sport uprave srpskih klubova neće putovati u Ljubljanu, zvanično razlog je redovno prvenstveno kolo koje se igra u KLS, a nezvanično zbog toga što je nastao problem u vezi vlasničke i upravljačke strukure.

Naime, na prethodnom sastanku navodno je dogovoreno da klubovi dobiju 100% akcija odnosno da sami odlučuju o svojoj sudbini, ali se u međuvremenu sve promenilo pošto ljudi koji su osnovali ligu žele da zadrže 20% akcija.

Pre svega Crvena zvezda je iznela nekoliko primedbi. Najpre problem je u tome što bi fizička lica zafržala vlasnički udeo i pravo glasa. Potom, problem je i Skupština društva odnosno procedura izbora skupštine i dva potpredsednika, kao i da Skupštinu bi trebalo da saziva predsednik, a ne direktor takmičenja kako predlaže ABA.

Takođe, beogradski klub ne želi da direktor dobije neograničeni mandat već da on bude ograničen na dve godine, a da njegov rad kontroliše Nadzorni odbor, kao i da bi sve odluke morala da aminuje Skupština. Predlog je da Nadzorni odbor bude sastavljen od šest članova iz šest država članica, kojim bi predsedavao predstavnik države iz koje dolazi šampion.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter