1
Evroliga

FOTO: euroleague.net

DA LI SU ONI BUDUĆNOST SRPSKE KOŠARKE? Biser Zvezde VS biser Real Madrida (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.15 u 13:52

U finalu ANGT Evrolige košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli drugu godinu za redom da osvoje trofej, pošto je Real Madrid slavio sa 73:70. U centru pažnje, barem za ovu našu, balkansku košarkašu javnost bili su Aleksandar Aranitović i Luka Dončić.  

Aranitović, rođen 1999. godine, bio je daleko najbolji u timu crveno-belih, iako je u poslednjoj sekundi iz velike udaljenosti promašio šut za produžetak. On je zabeležio učinak od 26 poena, 6 skokova i 5 ukradnih lopti. 

Na drugoj strani, naša košarška javnost već neko vreme bruji o Luki Dončiću, slovenačkom košarkašu, koji još uvek ima pravo i mogućnost da izabere dres srpskog nacionalnog tima. 

On je u timu Real Madrida u finalu protiv Zvezde takođe bio jedan od zapaženijih uz učinak od 14 poena, 11 skokova i 7 asistencija. Uz to, Dončić je proglašen iz MVP ovog turnira, zbog čega je posebnu pohvalu dobio od predsednika Real Madrida Florentina Pereza (zajedno na slici).  

Podsetimo, Dončića od malena srce vuče ka Srbiji i jednom našem klubu.

U prilogu pogledajte kako je izgledao duel dvojice košarkaša koji su u ovom trenutku možda i budućnost naše reprezentacije. 

https://www.youtube.com/watch?v=MiV9sHywp6o&feature=youtu.be

(Izvor: Youtube/EuropeanBasketball TV)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter