2
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

ANTIDOPING AGENCIJA POTVRDILA: FINA suspendovala Nikolu Rađena!

Objavljeno: 19.05.15 u 00:22

Prošle nedelje su se pojavile informacije da je Rađen bio pozitivan na kokain posle utakmice između Španije i Srbije u Madridu u Svetskoj ligi, tokom prethodne sedmice čekala se odluka svetske vaterpolo organizacije i ona je stigla, potvrdila je Antidoping agencija Srbije.

Antidoping agencija Srbije objavila je da je Svetska federacija za vodene sportove (FINA) suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena zbog pozitivnog testa na kokain.

– FINA je suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava. Zaprećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA – objavila je Antidoping agencija Srbije.

Prema pravilima zbog ovakvog prekršaja kakav je napravio Nikola Rađen određuje se suspenzija od četiri godine zabrane bavljenja bilo kakvim sportskim aktivnostima, ne samo u vaterpolu. Za sada, na zvaničnom sajtu FINA još uvek nema potvrde ovakve objave Antidoping agencije Srbije.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter