0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ODLAZI U PENZIJU: Legendarni Aleksandar Ćirić rekao ‘dosta’

Objavljeno: 18.05.15 u 14:47

Jedan od najtrofejnijih vaterpolista naše zemlje Aleksandar Ćirić odlučio je da se penzioniše posle poraza u finalu domaće lige od Partizana (3:1).  

– Nisam razočaran što se nisam radovao šampionskoj tituli. Krivo mi je što se sve ovako završilo u Radničkom. Žao mi je što niko nije došao da nas isprati, da nam se obrati, da kaže koji su planovi za sledeću godinu. Ne znam ni šta da kažem, sve je tužno, neizvesno, nije bilo čak ni za plastični tanjir – iskren je Ćirić. 

Ćirić je rođen 30. decembra 1977. u Beogradu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a igrački se proslavio u Bečeju, sa kojim je osvojio Kup šampiona 2000. Posle brodoloma Bečejaca igrao je za Brešu (osvojio tri LEN trofeja), Budvansku rivijeru, Barselonetu i Radnički, s kojim je trijumfovao u Evrokupu i Kupu Srbije.

Za reprezentaciju je odigrao 346 utakmica i postigao 201 gol. Na olimpijskim igrama je osvojio srebro i dve bronze, na SP ima srebro i dve bronze, a na EP tri zlata i dva srebra. Ima zlato i bronzu sa Svetskog kupa, kao i tri zlata i srebro u Svetskoj ligi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter