1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

GOLMAN PARTIZANA: Nastupi za Srbiju su najveća čast svakog sportiste i moj kranji cilj

Objavljeno: 18.05.15 u 10:06

Fudbaleri Partizana okitilu su se novom šampionskm titulom u Jelen Superligi Srbije, ukupno 26. po redu.

Veliki doprinos novoj kruni „Parnog valjka“ dao je i sjajni golman, Živko Živković koji je iskoristio priliku da zauzme mesto među stativama kluba iz Humske.

– Posao mi je da čuvam gol, to treniram svaki dan i drago mi je kad su drugi zadovoljni. Ipak, fudbal je kolektivna igra i naravno da su svi drugi saigrači podjednako zaslužni za sve utakmice na kojima nismo primili golove – rekao je Živković za Kurir.

On se složio sa konstatacijom da brani u životnoj formi.

– Ovo je definitivno moja godina. S Partizanom sam osvojio titulu, nadam se da ću i duplu krunu, a u septembru se ženim verenicom Jelenom. Svadba je zakazana za 6. septembar jer je tog dana pauza u prvenstvu – smatra Živković.

Ukoliko bude stigao poziv selektora Ćurčića, venčanje će morati da sačeka, pošto za ovog momka ne postoji ništa veće od nastupa za dres s državnim grbom.

– Lako ću onda pomeriti svadbu. Igranje za nacionalni tim je najveća čast jednog sportiste i moj krajnji cilj. Nastupao sam za sve mlađe selekcije, ali ne i za seniorsku. Golmani su kao vino, što stariji – to bolji, a ja imam tek 26 godina i verujem da ću ostvariti san – kazao je Živković.

Čuvar mreže crno-belih dugo se nalazio u senci u klubu iz Humske.

– Životni moto mi je „strpljen spasen“. Nije lako kad svuda idete s ekipom a sve vreme ste na klupi. Ipak, radio sam naporno jer morate da budete spremni kad dođe vaših pet minuta – kaže Živković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter