1
Evropske lige

BRENDAN RODŽERS: Liverpulu nedostaje kvalitet

Objavljeno: 18.05.15 u 10:55

Trener Liverpula, Bredan Rodžers, priznao je da njegovom klubu nedostaje nekoliko visoko kvalitetnih fudbalera. On je kazao da se saoseća sa navijačima i njihovim strepnjama za budućnost kluba ne negirajući da će se odlazak Stivena Džerarda na „Enfildu“ i te kako osetiti.

Liverpul je poražen od Kristal Palasa rezultatom 3:1 na svom stadion u oproštajnom duelu Stivija Džija od navijača „Crvenih„.

Četa Brendana Rodžersa nije blistala čitave sezone, a kao posledica svega toga taj klub ponovo neće učestvovati u Ligi šampiona, pošto je Mančester junajted sada već nedostižnih sedam bodova daleko na tabeli.

– Nedostatak kvaliteta je naš glavni problem i to su odgovori koje ćemo morati da pronađemo. Moramo da nađemo rešenje. Neverovatno je da imamo iskusne igrače i upravu, a da kvalitet nestaje. Ipak, verujem da ćemo taj problem rešiti – kazao je Rodžers.

– Stiv je imao ogroman uticaj na sve igrače u svlačionici. On je prava zvezda. Naravno da će nam nedostajati, ali ukoliko želiš da budeš veliki igrač u klubu kao što je Liverpul, onda moraš da napraviš sledeći korak i da doprinosiš na velikim mečevima – smatra Rodžers.

– To nam je ideja za narednu sezonu. Siguran sam da će se tako nešto i dogoditi. Imamo igrače koji imaju kvalitetan karakter i možemo da ih bacimo u vatru u susrete sa velikim značajem – smatra menadžer Liverpula.

– Sve to nam je potrebno ukoliko želimo da budemo u vrhu. Evidentno je da nas više ne poštuju, pa samo pogledajte koliko smo golova primili, a koliko dali – ističe Rodžers.

– Moramo da pronađemo način da vratimo te postignute golove, da kreiramo ofanzivu i da stalno budemo pretnja po gol protivnika sa konstatno prisutnom izraženom defanzivom – zna recept ovaj strateg.

Rodžers je dodao da razume strah navijača za budućnost kluba, ali insistira na tome da će pronaći igrače koji mogu da „prave razliku na terenu“.

– Slušajte, ja mogu da razumem navijače i njihove frustracije i strahove. Pogotovo kada se pogleda ova sezona nakon prethodne. Kvalitet fudbala koji su gledali ove sezone nije na nivou od prethodne. A kao navijač želite da gledate tim koji pobeđuje i igra dobro što ove sezone nije bio slučaj – priznaje trener „Redsa„.

– Veliki izazov ispred mene kao menadžera da pronađem način da zadovoljim potrebe naših navijača – istakao je Rodžers.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter