0
Evroliga

EVROLIGA: CSKA treći tim Evrope, Fener stigao -28, ali ne i prestigao

Objavljeno: 17.05.15 u 19:01

CSKA je treći tim u Evropi. Armejci su sa 86:80 (27:13, 21:11, 18:31, 20:25) savladali turski Fenerbahče, kojem je ovo bio debi na završnom turniru EL.

Mnogi su mišljenja da je mečeve za treće mesto na ovakvim takmičenjima bespotrebno igrati, da su bez draži, naboja… Ali, moraju se odigrati i nekada mogu da budu zanimljiva.

U redovima CSKA kao što je najavljeno nije bilo srpskog reprezentativca Miloša Teodosića. Armejci su imali ogromnu razliku tokom velikog dela meča, činilo se da je nemoguće da ih Fener sustigne, ali kada prorade Gaudlok, Bjelica, Bogdanović, Edren, Veseli i kompanija, onda ništa nije nemoguće.

Iz velikog dvocifrenog minusa, koji je na poluvremenu bio 24 poena, a tokom meča i 28, tim Željka Obradovića je na nekih pet i po minuta pre kraja došao do izjedanačenja – 70:70. Tek onda se raspalmsala igra, Bjelica je pogodio sa osam metara za 77:77, u tom trenutku upisavši 15 poen i pokazujuć zašto je MVP EL. Propustio je turski tim nekoliko prilika da povede, a De Kolo doneo +4 svom timu. Na kraju, 96:80 za CSKA.

Armejce je do trijumfa predvodio De Kolo sa 17 poena, Nikols je dodao 14, uz pet skokova, Džekson je ubacio 12 poena, imao je i šest asistencija.

Gaudlok je bio najbolju u redovima Fenerbahčea sa 24 poena, pratio ga je Nemanja Bjelica sa 18 poena i deset skokova. Zizis je imao 12 poena i šest asistencija, a Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa pet poena, tri skoka i četiri asistencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter