0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MALO SU SE KRILE KARTE: Poraz od Velike Britanije za kraj turnira u Lionu

Objavljeno: 16.05.15 u 20:43

Košarkašice Srbije završile su takmičenje na turniru u Lionu porazom od selekcije Velike Britanije rezultatom 62:53.

Izabranice Marine Maljković su na prethodna dva meča ostvarile pobede nad reprezentacijama Slovačke i Francuske uz izvanredan kvalitet igre.

Duel dva buduća rivala na Eurobasketu je bio neizvestan do same završnice, kada su košarkašice Srbije pale i za poslednjih minut i po dozvolile Britankama seriju od 7:0, za konačni trijumf 62:53.

Jedina sa dvocifrenim učinkom u timu Srbije bila je Jelena Milovanović sa deset poena, a pored nje su se istakle i Dajana Butulija sa devet koševa i šest uhvaćenih lopti i Kristina Topuzović sa po osam poena i skokova. Srbija je igrala bez Milice Dabović i Danijel Pejdž, dok je Ana Dabović u igri bila samo u prvoj četvrtini. Najbolje u pobedničkoj ekipi bile su Temitope Fagbenle sa 17 poena i osam skokova, kao i Šantel Hendi sa 13 poena i devet skokova.

– Velika Britanija je naš rival iz grupe na Evropskom šampionatu i ovoga puta nam je pokazao da protivniku ne dozvoljava ni tren opuštanja. Za razliku od utakmica protiv Slovačke i Francuske naše košarkašice nisu na najbolji način odigrale svoje uloge i pružile pravi doprinos. Na poraz je uticalo i neiskustvo, s obzirom da sam veću priliku ovoga puta pružila našim najmlađim igračicama – istakla je selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Košarkašice Srbije se u nedelju vraćaju u Beograd gde će učestvovati na humanitarnom „Sportskom bazaru“ ispred Kombank Arene, akcije u kojoj se skuplja pomoć za školu za decu sa posebnim potrebama „Radivoj Popović“.

Eurobasket se održava od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji, gde se Srbija takmiči u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter