1
Evropske lige

FOTO: as.com

ŠTA SE TO DEŠAVA NA NOU KAMPU? Barselona će možda ostati bez Mesija, Nejmara i Suareza!

Objavljeno: 15.05.15 u 21:49

Iako je u prethodnih nekoliko dana i nedelja sve delovalo idilično za navijače Barselone, izjava koju je dao potpredsednik kluba Havijer Faust mnogima od njih se neće dopasti pošto se tiče najboljih fudbalera ovog tima.

Naime, Faust je najavio da postoji velika mogućnost da najbolji igrači katalonskog kluba napuste taj klub, zbog toga što Barselona ne može da parira drugim klubovima u platama igrača, a kao glavni razlog naveo je preveliki porez koji se plaća u Španiji.

– Trenutno nismo u mogućnosti da ponudimo plate kao Čelsi ili Pari Sen Žermen. Igrači uvek upoređuju neto zarade, a u Španiji imamo najveći porez u Evropi. Zbog toga moramo da povećamo plate kako bismo ostali konkurentni. Uprkost tome, postoji mogućnost da izgubimo neke, možda čak i najveće, samo zbog novca – rekao je Faust za nemački dnevnik Handelsblat.

Faust je izrazio nadu da do toga ipak neće doći, ali da je sve na samim igračima.

– Karijere fudbalera su kratke i imaju pravo da dobiju ono što drugi klubovi žele da im ponude. Ne možemo da im kažemo da ostanu za duplo manju zaradu – objasnio je Faust.

Barselona se nalazi nadomak titule u Primeri, takođe je i u finalu Kupa Kralja, a 6. juna će se boriti za titulu šampiona Evrope protiv Juventusa u Berlinu.

hotsport.rs  

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter