0
Ostali sportovi

Foto: ASS

DIJAMANTSKA LIGA: Kolašincu ‘lakirana kugla’ pravila problem

Objavljeno: 15.05.15 u 19:19

Na prvom Mitingu Dijamanske lige koji je održan danas u Dohi , bilo je dosta sjajnih rezultata. Najbolji atletičari sveta imali su priliku da odmere snage.

Među jakom konkurencijom oprobala se evropska šampionka u skoku udalj Ivana Španović i evropski vicešampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac.

Ivana je već u drugoj seriji skočila 6.76 metara i time izborila normu za Olimpijske igre u Riju 2016.godine. Da je konkurencija bila izuzetno jako, govori i činjenica da je ona tim rezultatom zauzela šesto mesto. Zbog manjih bolova u pregibaču kuka, uz konsultacije sa trenerom Goranom Obradovićem odlučeno je da Ivana posle drugog skoka završi takmičenje.

Treće mesto pripalo je Kristabel Neti iz Kanade rezultatom 6.93 metara, drugo mesto Sara Proktor iz Velike Britanije sa rezultatom 6.95 metara , a prvo Tiani Bartoleti iz Amerike koja je skočila 6.99 metara.

„Lakirana kugla“ nije letela dovoljno dugo, te je srpski atletičar Asmir Kolašinac kuglu najdalje bacio 20.44 metara.

– Nisu nam dali da unesemo naše kugle, nego smo morali da bacamo sa njihovim , koje su bile lakirane, što mi nije odgovaralo. Mogao sam puno bolje, ali nisam nezadovoljan. Imam još tri meseca do Svetskog prvenstva u Pekingu, dovoljno da se sve kockice slože – rekao je naš nacionalni dvoranski rekorder u bacanju kugle.

Rame uz rame sa olimpijskim šampionom, Kolašinac je u ukupnom plasmanu zauzeo peto mesto. U prvoj seriji kugla je letela do 20.26 metara, dok je u drugoj išla preko 21 metar, nažalost uz prestup. U petoj seriji zabeležen je najbolji rezultat od 20.44 metara, a u šestoj 20.13 metara.

Prvo mesto pripalo je Davidu Storlu iz Nemačke koji je kuglu bacio 21.51 metar, drugo mesto Rese Hofa iz Amerike sa rezultatom 21. 30 metara, a treće mesto Rijanu Vitingu 21.06 m.

Sledeći Miting Dijamantske lige održaće se za dva dana u Šangaju.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter