1
Ostali sportovi

Foto: Facebook/Zvanična prezentacija VK Crvena zvezda

REKORDER: Strahinja Rašović ušao u ‘klub 300’!

Objavljeno: 14.05.15 u 16:50

Crvena zvezda je ovu sezonu završila na trećem mestu. Posle dve sezone u kojima je osvojeno šest trofeja, ove je podmlađeni tim završio bez ijednog finala, ali sa velikim stečenim iskustvom, pre svega igranja u regionalnoj ligi. Bez obzira na sušnu sezonu, najbolji strelac Crvene zvezde Strahinja Rašović ima razloga za zadovoljstvo – ušao je u ‘klub 300’! Tačno toliko puta je stariji Rašović torpedovao protivničke golmane za pet sezona u crveno-beloj kapici.

Sve je počelo sada već davne 2010. kada je iz Beograda prešao u Zvezdu, zajedno sa bratom Viktorom. Tu sezonu. 2010/11. završio je sa 34 gola. Naredne je postigao 47, a antologijske 2012/13. čak 79. Te sezone je sa crveno-belima osvojio triplu krunu, prvenstvo, Kup i Ligu šampiona, kao najbolji strelac tima.

Prošle 2013/14. je u odbrani duple krune i osvajanja Super kupa Evrope učestvovao sa 59 golova, ponovo kao najbolji strelac. Ove sezone je veliki teret pao na njegova pleća, a odgovorio je sa – rekordom karijere. U regionalnoj ligi je mrežu tresao 44 puta, dva puta u Kupu, 14 u kvalifikacijama za Ligu šampiona i 21 u prvenstvu. Kada se sve sabere, sezonu je savršio sa brojkom 81, sa tačno onoliko golova koliko mu je nedostajalo do 300. I da, razume se da je i ove sezone, a treći put uzastopno, najbolji strelac Zvezde.

Lepa brojka, a jubilej je ostvaren u poslednjem meču sezone, protiv Vojvodine u Novom Sadu.

– Drago mi je da sam uspeo da postignem 300 golova u Zvezdi, bilo bi mi jako krivo da nisam uspeo u tome. Znao sam da sam da mi malo fali. Nije to mala stvar, bar ja tako mislim – ne krije zadovoljstvo stariji Rašoviću izjavi za HotSport.

Naravno da nije mala stvar, njegovo ime je još jednom upisano u istoriji kluba. Ali, u tome nije uspeo sam i ne zaboravlja to da istakne.

– Ovo je kolektivan sport i ekipa je zaslužna za to.

Osvojio je sve što se moglo osvojiti, osim Lige Evrope. Najbliži trofeju bio je pre četiri sezone, zaustavljena je Zvezda u četvrtfinalu od Posilipa. Ima mnogo vredniji trofej, ali…

– Voleo bih da imam sve trofeje sa Zvezdom.

Iako je klupska sezona tek završena, nameće se pitanje šta i kako dalje?

– Sada sam slobodan igrač, još se ništa ne zna. Ko zna šta će sve biti – zaključuje strelac 300 golova za crveno-beli tim.

Za sada stoji na ovoj brojci. Ima vremena da se ona uveća, Strahinji je tek 23 godine i pred njima je karijera. A Zvezda je druga kuća kojoj će se verovatno rado vraćati.

hotsport.rs       

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter