0
Evropske lige

MORATA: Teško mi je… ALEGRI: Idemo u Berlin po pehar!

Objavljeno: 14.05.15 u 09:05

U Juventusu se ne stišava euforija posle ulaska u finale Lige šampiona posle 12 godina, i tako će biti još neko vreme, s obzirom da imaju vremena za slavlje, jer su titulu u Seriji A uveliko obezbedili.

Junak Juventusovih tifoza svakako je Alvaro Morata, dete Reala koje je golom utišalo ‘svoj Santjago Bernabeu’ i poslalo Juventus na megdan Barseloni.

– Presrećan sam. Prvenstveno želim da se zahvalim navijačima koji su bili na stadionu i poručujem im da ćemo dati sve od sebe u finalu. Biće teško, ali možemo to da uradimo protiv Barselone u Berlinu. Ovaj klub nije bio u finalu Lige šampiona 12 godina, ali možemo da nastavimo da rastemo i sanjamo – izjavio je posle meča junak ‘Stare torinske dame’, a onda pojasnio zbog čega nije proslavljao nijedan od dva gola u ovom polufinalu protiv ‘svog’ Reala.

– Ta situacija je bila teška za mene. Nisam slavio, samo sam radio svoj posao. Igrač Juventusa sam i nisam to zaslužio. Posvećujem ovaj gol svojoj porodici, devojci i navijačima koji su uvek uz mene. Takođe i mom agentu koji je imao težak posao prošlog leta – rekao je Alvaro Morata.

Navijači ‘Stare dame’ slave i Masimilijana Alegrija, trenera koji je napravio taj odlučujući korak koji nikako nije uspevao njegov prethodnik Antonio Konte.

– Znao sam kako će se odvijati utakmica i rekao sam momcima da igraju hrabro i tehnički dobro. Mislim da je za italijanski fudbal dobro što je jedan od naših timova opet u finalu Lige šampiona. U drugom poluvremenu su oni imali dve ili tri izgledne šanse, ali je to bio slučaj i sa nama. Ne mogu da prigovorim igračima za ono što su prikazali – vidno ushićen bio je strateg Juventusa koji je najavio ‘vitešku’ borbu u finalu 6. juna protiv, za mnoge, najboljeg tima na svetu.

– Barselona je tim protiv koga je skoro nemoguće igrati, ali jedna stvar je igrati dvomeč, a druga jedan meč. Tada je sve moguće. U dobroj smo formi, oni imaju neverovatan napadački trio, ali uvereni smo da u Berlinu možemo do trofeja – najavio je Masimilijano Alegri.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter