0
Evrokupovi

MARĆELO LIPI: Juve je kao moja Italija

Objavljeno: 14.05.15 u 16:32

Juventus se plasirao u finale Lige šampiona posle boljeg ishoda u dvomeču sa favorizovanim Real Madridom, što će im biti prvo finale posle 2003. godine kada su takodje u polufinalu bili bolji od Madriđana. 

Marćelo Lipi pod čijom je dirigentskom palicom Italija osvojila Mundijal 2006. i koji je bio na klupi Stare dame te čuvene 2003. tvrdi da ima sličnosti u igri Juventusa sa tadašnjim nacionalnim timom Italije koji je on predvodio.

– Juventus i reprezentacija Italije koju sam ja predvodio gaje dosta sličnu igru, nadam se da će i krajnji ishod biti isti, tvrdi Lipi koji ne krije zadovoljstvo zbog Juventusovog plasmana u finale. – Alegrijevi momci su dokazali da su bolji od Reala. Igrali su dosta samouvereno i u tom dvomeču, kao i u prethodnim utakmicama protiv Borusije, Atletika i Monaka, kaže italijanski stručnjak koji je takođe imao reči hvale za svog kolegu Masimilijana Alegrija:

– Želeo bih da čestitam Alegriju koji je do sada sjajno predvodio tim. Plasmanom u finale Lige šampiona završio je posao koji je Konte započeo u poslednjih nekoloko godina. Finale Lige šampiona igraće se na Olimpijskom stadionu u Berlinu na mestu gde je Italija pod vođstvom Lipija postala svetski šampion u čijem timu je tada bila nekolicina sadašnjih Juventusovih igrača poput Pirla, Barzaljija i Bufona.

– Berlin nam je svima ostao u lepom sećanju, i meni i ovom momcima koji će u dresu Juventusa ponovo izaći na teren tog istog stadiona. Nadam se da će svo oni ponoviti uspeh iz 2006, uveren je Lipi.  

Podsetite se i kako je Alvaro Morata nastavio niz Fernanda Morijentesa, Samjuela Etoa, Luisa Enrikea

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter