0
Domaći fudbal

FSS: Ulaznice za finale kupa od ponedeljka u prodaji, poslednja dva kola JSL pod posebnim nadzorom

Objavljeno: 14.05.15 u 20:08

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi, danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja. Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

Na osnovu zaključaka sa prethodne sednice Odbora za hitna pitanja, koja je održana 8. maja 2015. godine, danas je donesena odluka o gradovima u kojima će biti izgrađeno 12 terena sa veštačkom travom. Odluka je donesena na osnovu predloga regionalnih saveza, tako da će se tereni graditi u sledećim centrima.

FS regiona Istočne Srbije – Jagodina, Kruševac,Surdulica

FS regiona Zapadne Srbije – Kragujevac, Čačak, Ivanjica, Kraljevo

FS Beograda – Dva terena na Adi Ciganliji u Beogradu, Lazarevac

FS Vojvodine – Subotica, Novi Sad, Pančevo

Fudbalski savez Srbije će nastojati da u drugoj polovini 2015. godine realizuje izgradnju još šest terena sa veštačkom travom, u skladu sa sličnim principima kao i prilikom realizacije ovog projekta.

Takođe, na današnjoj sednici donesene su odluke o finalnim iznosima koji će se dodeliti klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u proleće 2014. godine. Novčana pomoć distribuirana je ili će se distribuirati klubovima preko regionalnih saveza, a o realizaciji, odnosno utrošku dodeljenih sredstava, FS Srbije će biti povratno pismeno informisan.

Odbor za hitna pitanja je na današnjoj sednici još jednom analizirao sve organizacione detalje vezane za završne pripreme i sama učešća dve naše selekcije na finalnim turnirima velikih takmičenja – Prvenstvo Evrope U-21 (Češka Republika) i Prvenstvo sveta U-20 (Novi Zeland). Zaključeno je da su obezbeđeni maksimalni uslovi za adekvatnu pripremu i ostvarenje što boljih rezultata, a usvojen je i nivo nagrada u slučaju postizanja značajnih rezultata-uspeha na ovim takmičenjima.

Članovi Odbora za hitna pitanja zaključili da organizacione pripreme za finalnu utakmicu Kupa Srbije, koja će odigrati 20. maja 2015. godine na stadionu „Rajko Mitić“, sa početkom u 20.30 sati, a u kojoj će se sastati FK Čukarički i FK Partizan, teku po planu. Ulaznice će se prodavati 18. i 19. maja (ponedeljak i utorak ) na stadionu FK Partizan, a na dan utakmice samo na stadionu „Rajko Mitić“. Za navijače FK Čukarički ulaznice će se prodavati na stadionu ovog kluba.

Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja konstatovano je da takmičenje u prvenstvu Jelen Super lige ulazi u završnu fazu i da se sa tim u vezi pozivaju svi klubovi i službena lica da obezbede maksmilane uslove i regularnost takmičenja. Oficir za integritet FS Srbije će dobiti nalog da određene utakmice u poslednja dva kola, a u skladu sa važećim Pravilnikom FSS koji reguliše tu materiju, stavi pod nadzor. Takođe, dato je upozorenje da će sva službena lica koja eventualno budu pravila greške koje utiču na regularnost i rezultat utakmice, a posebno na one koje odlučuju o plasmanu klubova u takmičenja UEFA ili ispadanju iz lige, biti najošrtije sankcionisana.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter