0
ATP

ATP RIM: Novak deveti put uzastopno u četvrtfinalu turnira u ‘večnom gradu’

Objavljeno: 14.05.15 u 21:51

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će imati priliku da „osveti“ svog prijatelja Viktora Troickog pošto je zakazao duel sa Japancem Nišikorijem u četvrtfinalu Mastersa u Rimu nakon pobede u 3. kolu protiv Brazilca Tomaža Belućija od 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:3.

Meč je trajao tačno dva sata, a zaslužan za toliku dužinu je svakako i Brazilac koji je bio tvrd orah dobrih sat vremena. Najpre je u prvom setu odnosno u završnici tog dela igre iskoristio jedinu brejk priliku, a Novak je pre toga propustio čak tri, da bi i na startu drugog bio ravnopravan rival.

Međutim, kada je Đoković prvi put oduzeo servis Belućiju više nije bilo dileme. Osvajanjem drugog seta izjednačio je na 1:1, da bi potom u trećem nastavio u istom ritmu. Istina mogao je Srbin i pre da okočna meč, ali je dozvolio Brazilcu da mu uzvrati brejk u samoj završnici trećeg seta. Ni to mu nije poremetilo koncentraciju usledila su dva vezana osvojena gema i plasman u četvrtfinale.

Đoković će odbranu titule u Rimu nastaviti već sutra od 16 sati kada je na programu duel protiv Nišikorija koji je nešto ranije uspeo da savlada Viktora Troickog.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter