0
Evropske lige

VEROVALI ILI NE: Trener Liverpula pre meča igračima priča o njihovim majkama!

Objavljeno: 13.05.15 u 16:35

Širom sveta mnogo je trenera, a samim tim isto toliko načina motivisanja fudbalera, a rekli bismo da je menadžer Liverpula doktorirao ovaj segment svog posla, s obzirom na način njegovog rada koji je javnosti otkrio njegov fudbaler Filip Kutinjo.

Brendan Rodžers je prošle sezone bio nadomak titule sa Liverpulom, a onda je ove sezone imao znatno slabiji, te je u poslednjim kolima izgubio korak za Mančester Junajtedom i Ligom šampiona. Ipak, sudeći po izjavi Filipa Kutinja, Rodžers će ostati upamćen po načinu kojim motiviše igrače pred važne utakmice. Pred prošlogodišnji meč za titulu protiv Mančester Sitija, Rodžers je izvadio papir i počeo da čita.

– Isprva nisam znao da će baš tada čitati baš pismo moje mame. A onda je on izgovorio njeno ime, i emocije su me obuzele. Malo i strah, jer sam dugo čekao (da čujem pred meč i pismo moje majke), zanimalo me da vidim šta je poručila. Baš dugo sam čeka. Trener je pričao sa mamama svih igrača u timu, čitao je njihova pisma pred svaku utakmicu, mesecima, a onda je došao red i na mene – objasnio je Kutinjo i u dahu nastavio.

– U pismu je pojasnila koliko me voli. Koliko je ponosna na mene. Pisala je kako je uvek sa mnom, iako joj stalno nedostajem. Bilo je tu još reči, ali ovo su bile one koje su mi tada baš trebale. Skroz su me ‘podigle’. I druge igrače je dotaklo to pismo, jer je svake nedelje, bez obzira na to koje pismo i čije mame je u pitanju, svi smo bili inspirsani. Bile su to – čiste emocije. Dobijali smo stvarno snažne, moćne reči i one su nas skroz pokretale – rekao je Kutinjo.

Rodžers je uspeo u svojoj nameri, Kutinjo je postigao efektan pogodak i odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni, a Liverpul je slavio sa 3:2. Ipak, titula im je izmakla u samom finišu sezone usled kiksa Stivena Džerarda i nestvarno izgubljene pobede protiv Kristal Palasa.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter