2
Ostali sportovi

VATERPOLO, FINALE PLEJ-OFA: Ponovo drama, ponovo peterci i ponovo pobeda Partizana za 2:0!

Objavljeno: 13.05.15 u 19:35

U drugoj utakmici plej-ofa prvenstva Srbije u vaterpolu Partizan je poveo sa 2:0 protiv Radničkog iz Kragujevca, pošto je na bazenu na Banjici posle peteraca pobedio sa 13:12. U regularnom toku bilo je 7:7.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i sa dva brza gola Dušana Mandića poveo sa 2:0, ali je do kraja prve deonice Srđan Vuksanović prepolovio prednost crno-belih. Mnogo više golova bilo je u drugoj četvrtini, otvorili su je ponovo Vuksanović i Mandić sa po jednim golom, a onda je Nikola Jakšić vratio plus dva Partizanu.

Radnički je smanjio golom sa igračem više preko Marka Petkovića, Partizan je ponovo poveo sa dva gola razlike, da bi Miloš Miličić bombom vratio rezultatsku neizvesnost pred drugu polovinu meča.

Treći deo igre nije bio ni izbliza efikasan kao prethodni, pošto je postignuto samo dva gola, i to oba gostujućeg tima kojima su došli do preokreta. Prvi je Ivan Basara izjednačio na 6:6, da bi prvu prednost Radničkom doneo Miličić svojim drugim golom na susretu.

Tek što je počela poslednja deonica Radnički je duplirao prednost, i to posle peterca koji je sigurno izveo Marko Petković. Na tri minuta do kraja Nemanja Vico je odlično okrenuo čuvara i iznudio penal za Partizan koji je iskoristio Nikola Jakšić, a onda je na nešto više od minut do kraja meča Gavril Subotić preuzeo odgovornost i vratio utakmicu u egal, pa je meč otišao u penale.

Mnogi navijači Partizana su se tada setili odlučujućeg duela u polufinalu protiv Crvene zvezde koji je crno-bele doveo do finala. Međutim, već u prvom šutu u penal-seriji Dušan Mandić je promašio, tačnije golman Radničkog je odbranio i u narednih četiri serije svi šuteri su bili precizni.

Zanimljivo, Vladimir Vujasinović je u četvrtoj seriji zamenio golmana Rističevića Slobodanom Sorom, koji nije odbranio prvi šut, ali jeste drugi i odlučujući udarac Aleksandra Ćirića u petoj seriji, kojim je spasio Partizan i produžio penal-seriju.

Tamo su u šestoj seriji bili precizni Mandić i Petković, Subotić je u sedmoj doneo prednost Partizanu, a Soro na drugoj strani odbranio šut Srđana Vuksanovića, pa je Partizan poveo sa 2:0 u ovoj finalnoj seriji koja se sada seli u Kragujevac.

Najefikasniji je bio Dušan Mandić sa tri gola, dok su kod Radničkog Vuksanović i Petković postigli po dva.

hotsport.rs       

0
0

2 Komentara

    • Stvarno mi je jako zao zbog odbojke, i Kup sam jedva prezalio, ali vec nekako i jesam, ali prvenstvo tesko da cu moci u skorije vreme…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter