4
Evroliga

STRONGMAN ILI STONDMAN?: Bivši ljubimac Grobara ‘vario’ u Grčkoj, suspenzija 8 meseci

Objavljeno: 13.05.15 u 11:51

U svetu profesionalnog sporta igrači neretko koriste određene supstance kako bi poboljšali svoje fizičke performanse.

Kao što i deca znaju, takvo ponašanje je kažnjivo i naziva se – konzumiranje dopinga.

Međutim, za razliku od onih igrača koji žele da poboljšaju svoje telesne mogućnosti, ima i onih drugih koji više rade na „psihičkom razvoju“.

Jedan od takvih je i nekadašnji košarkaš Partizana, Džejms Gist.

Ovaj sadašnji krilni centar Panatinaikosa bio je miljenik Grobara zbog svojih atraktivnih zakucavanja, dok je svojevremeno „visio“ po obručima „Pinira„.

Međutim, poput mnogih igrača iz SAD, i Gist ima veliku slabost ka marihuani. 

Upravo konzumacija ove psihoaktivne supstance koštala ga je suspenzije u grčkom šampionatu od čak osam meseci.

Kako prenosi grčki sajt Eurohups, Gistu je i drugi uzorak pokazao da je pozitivan, pošto je 5. aprila „pao“ na doping testu posle finala nacionalnog kupa protiv Apolona (68:53) kada je takođe bio pozitivan na kanabis.

Gist bi zbog svega navedenog mogao da „zaradi“ i otkaz u PAO, posebno jer je klub na njegovoj poziciji već doveo Rejmara Morgana iz Getingena.

Gist je drugi put u karijeri ulovljen u konzumiranju ove nedozvoljene supstance, pošto je u sezoni 2010/2011 kada je nosio dres Partizana tri meseca bio suspendovan od strane FIBA.

Gist je ove sezone u Evroligi prosečno je beležio 9,5 poena, 4,3 skoka i 1,5 asistencija.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

  1. Dzanki kao i navijači bivšeg kluba. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori
  2. Moze biti i da, kao profesionalni sportista izlaze se ogromnom fizickom naporu koji ostavlja posledice na telo, pa na ovaj nacin pokusava da umanji bolove koji ga verovatno muce.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter