0
Ostali sportovi

KROS RTS: Srbijom će trčati pola miliona mališana

Objavljeno: 13.05.15 u 20:20

Tradicionalni kros RTS-a, 25. po redu, biće održan u petak širom Srbije uz učesće 500.000 dece školskog i predškolskog uzrasta.

Znak za početak takmičenja daće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić u 10 sati iz studija RTS-a.

Ovogodišnja manifesticija imaće pet celina – kros RTS kroz Srbiju, „U dijaspori“, kros RTS za decu iz dijaspore, finale koje se održava na jesen i atletski kamp „Aleksandar Petrović“.

Državni sekretar u ministartsvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Belić istakao je da kros održava dugu tradiciju.

– Kros je postao izvaredna stvar, koji ima značajnu tradiciju iza sebe. To je dobrovoljna akcija, deca ne trče zato što moraju, već što žele, a ovo je način kako usmeriti decu na put zdravlja, sporta i zajedništva – rekao je Belić.

Prvi pomoćnik resornog ministarstva Zoran Kostić rekao je da sve školske ustanove spremno dočekuju kros.

– Dobro je što ovoliki broj učenika i dece učestvuje u manifestaciji i što se posle svakog krosa iznedre novi asovi koji će predstavljati srpsku atletiku. Nije fraza kada se kaže da su pobednici svi koji učestvuju jer zaista je tako, a naša želja je da podstaknemo da se uključe u akciju oni koji do sada nisu – zaključio je Kostić.

Kros RTS-a održaće se u organizaciji ministarstva prosvete, nauke i tehniloškog razvoja, kao i ministrarstva omladine i sporta.

hotsport.rs – Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter