14
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnik Surdulica

DAN ZA PAMĆENJE: Partizan i Zvezda će sledeće sezone u Surdulicu

Objavljeno: 13.05.15 u 23:38

Fudbalski klub Radnik novi je učesnik Jelen Superlige, pošto je u 28. kolu Prve lige savladao Inđiju 2:0.

Dugo će pamtiti današnji dan stanovnici Surdulice. Gradić od 11 hiljada stanovnika iz Pčinjskog okruga ucrtan je na kartu elitnog društva srpskog fudbala. Radnik je u 28. kolu Prve lige Srbije savladao Inđiju sa 2:0 golovima Memedovića u 33. i Jovanovića u 85. minutu, što je automatski značilo da će Surdulica prvi put u istoriji imati superligaša. Bravo za ekipu Radnika koja će sledeće godine u Pčinjski okrug dovesti Partizan i Crvenu zvezdu.

Korak do povratka u Superligu je i Javor koji se nalazi na drugom mestu sa 57 osvojenih bodova, pet više od trećeplasiranog Metalca koji će pnovo u baraž kao pre godinu dana.

Rezultati 28. kola Prve lige Srbije:

Radnik – Inđija 2:0
(Memedović 33, Jovanović 85)

Bačka – Metalac 3:1
(Zečević 46, Vukanović 79, 82 – Luković 39)

Javor Matis – Kolubara 2:0
(Dražić 7, Živković 49)

Mačva – Sloboda 2:3
(Đurković 5, Marković 27 – Janković 13, Dolmagić 43, Popović 46)

Sinđelić – Moravac Orion 3:2
(Tufegdžić 35, Radovanović 50, Gemović 65 – Pliska 12, Salihović 54)

Jedinstvo Putevi – Sloga (K) 3:1
(Jakšić 14, Đukić 63, 85 – Anđelković 78)

Proleter – BSK 0:1
(Kordić 1)

Sloga (PM) – Bežanija 2:3
(Đorđević 37, 71 – Đorđević 60, Jovanović 72, Divac 85)

Tabela: Radnik 60 bodova, Javor 57, Metalac 52, Bačka 47, Inđija 43, Proleter 39, BSK i Sloga (PM) po 38, Kolubara 35, Sinđelić, Sloboda i Bežanija po 34, Moravac 32, Jedinstvo Putevi i Sloga (K) po 26, Mačva 22.

hotsport.rs  

0
0

14 Komentara

  1. Maxo iz Vranja, sto se tice cestitki Toncevu i Terzicu slazem se sa tobom, to je jedno veliko pranje para i muvanje i lopovluk. Ali sto se tice demografskih i geografskih pojmova, raspitaj se malo pa onda komentarisi. To sto si ti Vranjanac i sto volis Vranje ne znaci da treba nesto da favorizujes. Grad Vranje kao grad sastoji se iz dve opstine: Vranje i Vranjska Banja. Surdulica je posebna opstina sa gradskim jezgrom, a Vranje kao grad je centar Pcinskog okruga. Tako da Surdulica, Han, Bujanovac itd. ne pripadaju Gradu Vranju. Toliko o tome. A sto se tice dobrodoslice, Vranjanci su uvek dobrodosli u komsijsku Surdulicu,a ne samo kada treba da se gleda fudbal. Gospodin Toncev, sa svojim krimi radnjama preko SPS-a i svog cenjenog brata Ivice je uspeo da uvuce Radnika u SuperLIgu. Rale ne pricaj kako je uredio Surdulicu, to sto je napravio ono ruglo od poplocanog centra ne znaci nista.Sta je esencijalno uradio da narod ima od cega da zivi, veliki broj porodica nema ni za hleb i mleko a gospodin T. se vozika Audijem i pere pare i pljacka na sve moguce nacine: od stubica na centru do asfaltiranja ulica. Surdulica od pocetka 20. veka ima status opstine ali sada kada je zaseo Toncev iz Klisure mi smo procvetali…U to veruju samo ljudi koji su ili retardirani ili imaju koristi da hvale Tonceva na sav glas. Da mu trckaraju po cigare dok pije kafu u Pegaz ili Apolon i da mu sapucu na uvce ko protiv njega prica lose (citaj tacne) stvari. Pozdrav svima i cestitam Radniku na ulasku u SuperLigu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Surdulica je oduvek bila grad i opstina, ako to moze biti recimo V.Plana,Svilajnac,nekada Mladenovac i Grocka.Toncev,hm.,mogu ga samo mrzeti.Novic je zavrsio gradjevinski fakultet u Nisu,kada su fakulteti bili fakulteti i to sa visokim prosekom.Ako je tako los,zasto ga stalno biraju za predsednika opstine.Vredan i radan covek,uredio je Surdulicu.Uvek ce biti onih neradnika koji ce zavideti onima koji hoce i znaju da rade.

    0
    0
    Odgovori
  3. Surdulica je opstina pri gradu Vranju moj novinare a ne gradic kako ti kazes.Cestitke Toncevu i Terzicu na dobro obavljenom poslu.

    0
    0
    Odgovori
    • Surdulica je varoš i opštinsko sedište u Pšinjskom okrugu a Vranje je grad i sedište okruga i mi sa vama nemamo ništa, čak imamo i svoje registarske oznake, kolko da se zna. A ako hođete da gledate fudbalsku elitu, gospodo Vranjanci, od jeseni dobrodošli u Surdulicu

      0
      0
      Odgovori
  4. Vranjanci,prozivate Tonceva uveo Radnik u super ligu-ok…,a zasto ne kazete ko je uveo Dinamo ove sezone u prvu ligu i na koji nacin,koliko igraca je dovedeno sa strane kojima se placa hrana,smestaj i 3 puta veca plata nego igracima koji su iz Vranja a dodju deca koja su najurena da bi se napravilo mesto za te igrace sa strane pa im uzmu kup,odakle pare za sve te baletane (cini mi se sve skupa 15-ak njih) i trenera kad u opstinskoj kasi nema dinara a grad je finansijer kluba ,zasto cutite o tome kako je Vranjska banja usla u zonu ove godine itd,itd…ne pljujte po tudje dvoriste kad svoje niste sredili!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter