0
Ostali sportovi

SP U TEKVONDOU: Gladović bez medalje, Tijana i Damir sutra na tatamiju

Objavljeno: 12.05.15 u 17:12

Srpski tekivondista Miloš Gladović nije uspeo da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Čeljabinsku. Svetsko prvenstvo u Rusiji traje do 18. maja i ima dodatni značaj, jer svako od reprezentativaca juri bodove i za olimpijsku listu, od koje zavisi ko će ići na Olimpijske igre u Brazilu.

Gladović je bio prvi predstavnik Srbije na šampionatu u Rusiji, ali je u vrlo tesnoj borbi u konkurenciji do 58 kilograma poražen od Japanca Suzukija sa 5:4.

Drugog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 49) i Damir Fejzić (do 74).

– Došao je dugo čekani dan za koji samo se spremali još od januara i koji će mi možda biti odlučujući za odlazak na Olimpijske igre u Rio. Mislim da sam spremna i da ću zajedno sa trenerom i celim stručnim timom kao i kompletnom ekipom uspeti da ostvarim naš zajednički san. Istog dana se bori Fejzić, želim mu puno sreće, kao i ostatku ekipe – istakla je 17-godišnja Bogdanovićeva.

Za razliku od nje Fejzić ima mnogo više iskustva, s obzirom da se takmičio na Olimpijskim igrama u Londonu.

– Osećam se odlično, spremao sam se naporno za Svetsko prvenstvo i naravno daću sve od sebe. Svestan sam protivnika u narednim kolima – objasnio je Fejzić.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter