0
Evrokupovi

FOTO: as.com

LŠ, 1/2 FINALA: Pirova pobeda Bajerna, Nejmar odveo Barsu u finale (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.15 u 22:50

U revanš utakmici polufinala Lige šampiona Bajern je u Minhenu savladao Barselonu 3:2 (1:2), ali će Katalonci u veliko finale zbog trijumfa u prvom meču 3:0.

Bavarci su se nadali nemogućem, a san o finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja raspršio im je brazilski superstar Nejmar sa dva postignuta gola. Nije mogla bolje da počne utakmica za četu Pepa Gvardiole, Alonso je u 7. minutu izveo korner sa desne strane, Benatija je loptu udario glavom i spasa za Ter Štegena nije bilo.

Ponadali su se domaći navijači da bi njihovi ljubimci mogli da nadoknade „minus tri“ sa Nou Kampa, ali… U 15. minutu na scenu je stupio „trio fantastiko“ Barselone, Mesi je uposlio Suareza, Ugrugvajac je loptu ubacio u peterac, a Nejmar je smestio iza leđa Nojera.

Da će Barselona 7. juna put Berlina bilo je jasno u 29. minutu. Barsa je povukla brzu kontru, Suarez je opet na petercu uposlio Nejmara, a Brazilac doneo vođstvo Špancima 2:1 i plasman u veliko finale.

U drugom poluvremenu Bajern je krenuo na sve ili ništa, što mu se i isplatilo, ali nedovoljno za „naučnu fantastiku“ i plasman u finale Lige šampiona. U 59. minutu „srpski zet“ Švajnštajger je uposlio Levandovskog, koji je „izbacao“ Maskerana i pogodio za 2:2.

Preokret Bavarcima je doneo Miler u 74. minutu. Švajnštajger je loptu ostavio napadaču na ivici šesnaesterca, a ovaj je milimetarski preciznim udarcem matirao Ter Štegena za konačnih i Pirovih 3:2 za Bajern.

BAJERN M – BARSELONA 3:2 (1:2)

Stadion: Alijanc arena. Gledalaca: 75.000. Sudija: Mark Klatenburg.

Strelci:
Benatia 7, Levandovski 59, Miler 74 – Nejmar 15, 29

BAJERN MINHEN: Nojer, Rafinja, Benatija, Boateng, Bernat, Lam, Alonso, Švajnštajger, Alkantara – Miler, Levandovski.
BARSELONA: Ter Štegen, Alves, Pike, Maskerano, Alba, Rakitić, Buskets, Inijesta, Mesi, Suarez, Nejmar.

LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE:

Bajern M – Barselona 3:2 (1:2) prvi meč: 0:3

Sreda:

Real Madird – Juventus 20.45 prvi meč: 1:2

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter