0
Košarka

FOTO: kls.rs

KLS: Marjanović MVP 5. kola, Zvezdinog gorostrasa prati Partizanov centarski tandem

Objavljeno: 12.05.15 u 15:28

Minulo 5. kolo Superlige Srbije je nesumnjivo proteklo u znaku odličnog centra Crvene Zvezde Telekom – Bobija Marjanovića.

Na utakmici protiv FMP-a, koju je njegov tim dobio rezultatom – 81:69, on je ostvario dabl dabl učinak od 23 poena (9/13 sa linije slobodnih bacanja i 7/9 za dva) i 14 skokova i uz dve asistencije i devet iznuđenih faulova, za 31 minut igre, došao do rekordnog superligaškog indeksa korisnosti – 40 a ujedno postao i prvi košarkaš ’’crveno belih’’ koji se okitio ovim laskavim priznanjem.

Pored centra crveno belih Marjanovića koji je najkorisniji igrač i najefikasniji strelac 5. kola Superlige, u idealnoj petorci kola, nalaze se još: Nemanja Protić (Metalac Farmakom) kao najbolji plejmejker, Dragan Kruščić (Tamiš) – kao najbolji bek, Nikola Malešević (Metalac Farmakom) – krilo i Milan Mačvan (Partizan NIS) – kao krilni centar. Bobi je, takođe, najbolji skakač minulog kola sa 14 uhvaćenih lopti, dok je najbolji asistent – Vladimir Veličković iz niškog Konstantina sa sedam asistencija.

Na listi najkorisnijih igrača Superlige Srbije, posle 5. kola, vodi centar Crvene zvezde Telekoma – Boban Marjanović sa 133 indeksnih poena, ispred Milana Mačvana iz ekipe Partizana NIS, koji ima 23 poena manje (110) i Nikole Milutinova (107). Sa 84 postignuta poena, Bobi Marjanović vodi i na listi strelaca, ispred organizatora igre Vojvodine Srbijagas – Jovana Novaka koji ima tri poena manje – 81.

Odlični Marjanović, koji je do sada tri puta dolazio do „dabl-dabl“ učinka, odigrao je svih pet mečeva u ovogodišnjoj Superligi, provodio je na parketu, u proseku, po 23,2 minuta i postizao po 16,8 poena uz indeks korisnosti – 26,6 i 9,6 skokova. Bobi je, podsećamo, dobio i zvaničnu potvrdu za blistave partije koje je pružao u Evroligi, ove sezone, pošto je izabran u idealnu petorku elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Bio je i drugi strelac Evrolige sa prosekom od 16,6 poena po meču, čak tri puta je imenovan za najkorisnijeg igrača kola, a u 24 utakmice čak 23 puta je imao dvocifren košgeterski učinak. Oborio je i rekord Evrolige po ukupnom broju skokova u ligaškom delu sezone – 256, a takođe je srušio i rekord po broju dabl-dablova u jednoj sezoni -16.

hotsport.rs/kls.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter