1
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

PREDSEDNIK DISCIPLINSKE KOMISIJE: Znamo da su klubovi nemoćni u sprečavanju huliganizma!

Objavljeno: 11.05.15 u 10:27

Predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović objasnio je zbog čega su određene tako male kazne za Crvenu zvezdu i Partizan zbog velikih nereda koje su njihovi navijači napravili na 148. ‘večitom’ derbiju.

Kao što je svima poznato, 148. ‘večiti’ derbi kasnio je sa početkom punih 40 minuta zbog nereda i tuče navijača Crvene zvezde i Partizana, kako međusobno, tako i sa policijom. Sukobe su sa samo nekoliko metara gledala i dece, koja su bila prisutna na istočnoj strani stadiona, ali ni to nije bilo dovoljno Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije da drastičnije kazni naša dva najveća kluba.

– Problem sa huliganima mora da se rešava na višem nivou. Šta redari u markerima za dnevnicu od 1.000 dinara mogu da učine sa ruljom koja divlja 45 minuta na tribini? Da je UEFA odlučivala, kazna bi bila mnogo drastičnija, ali ponavljam da smo mi svesni koliko su klubovi nemoćni u sprečavanju huliganizma. Država mora da pomogne drastičnijim merama – ističe predsednik Disciplinske komisije FSS-a Žarko Stevanović, a prenose ‘Novosti’. 

– Uostalom, klubovi sami tvrde da kazne sa kojima se suoče ne znače da se problem neće ponoviti. Poslednji derbi je najveći dokaz ove teorije. Možda bi ove poslednje odluke Disciplinske komisije trebalo tumačiti i kao neku vrstu upozorenja da višemesečne suspenzije terena ili milionske kazne u dinarima, jednostavno, ne rešavaju problem – objasnio je Stevanović.

Podsetimo, Crvena zvezda je zbog ovih nereda kažnjena sa jednom utakmicom pred praznim tribinama svog stadiona, što cu crveno-beli već odradili protiv Rada, dok će Partizan iz klupske kase morati da izdvoji sumu od 500.000 dinara.

Svoje pritužbe na ovakvu odluku Disciplinske komisije FSS-a imao je juče fudbalski klub Novi Pazar

hotsport.rs       

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter